Светилището, което не принадлежи на нито една религия

  • Светилището, което не принадлежи на нито една религия
    Светилището, което не принадлежи на нито една религия

"Светилището на истината" е едно наистина необикновено място.

То представлява най-голямата дървена постройка, която е създадена, без да бъде използван нито един гвоздей – а никак не е малка. Нейната височина е 105 м и се разпростира на площ от 3200 кв. м.

Построяването на храма отнема 10 години, като градежът му започва през 1981 г., но все още е в процес на изграждане. Идеята за създаването му идва от местен бизнесмен, който искал да създаде място, което да бъде символ на изкуството, философията и вярата, без то да е обвързано с нито една религия.

Според местна легенда бизнесменът щял да умре в деня, в който приключи строителството на сградата. Засега краят на строителството е предвиден за 2025-а година.

Мястото било наречено "Светилище на истината", защото се смята, че там човек може да открие истината за живота и за своето съществуване. Основната цел на това необикновено място е да помага на хората да разбират миналите поколения, принципите на жизнения цикъл, отговорностите на човека и връзката му с Вселената.

Светилището, което не принадлежи на нито една религия

Сградата е паметник на тайландското майсторство и там можете да видите прекрасни дърворезби, изобразяващи слонове, хора, митични същества и божества. Те отдават почит и са отражение на древната визия на Земята и древните знания.

На върха на сградата е разположена скулптурата на човек с кон. Във вътрешността на светилището, отново чрез дървени скулптури, са изобразени „седемте творци”, без които човек не би съществувал, това са: Небето, Земята, Слънцето, Луната, Звездите, Бащата и Майката. На източния вход на светилището стои скулптурата на майка и баща с четири деца в прегръдките им – символи на четирите основни религии: исляма, християнството, индуизма и будизма. 

Мястото е изключително необичайно, защото прилича на храм и на замък в едно, но не е нито едно от двете. Най-специалното може би е, че не принадлежи към нито една религия!