7 зашеметяващи плажове, които са идеални през зимата

  • 7 зашеметяващи плажове, които са идеални през зимата
    7 зашеметяващи плажове, които са идеални през зимата

Въпреки че изглеждат най-добре в представите ни като слънце, море и пясък, плажовете могат да се справят добре без слънцето. Не позволявайте на студа да ви принуди да се оттеглите на закрито.

Прегърнете драматичните дюни, впечатляващия сърф и суровите брегове на тези грандиозни участъци от бреговата линия, които блестят особено когато облаците излязат.

Ето седем плажа от цял ​​свят, които са идеални през зимата.

Плаж Рейнисфяра, Исландия

7 зашеметяващи плажове, които са идеални през зимата
Снимка: pixabay

Плажовете с бял пясък са стари новини. Черният базалтов пейзаж в Рейнисфяра печели сърцата на мнозина за най-драматичното крайбрежие. До плажа може да се стигне пеша от най-южния град Вик в Исландия, на кратко 2,5 часа път с кола от Рейкявик. Тук можете да се скитате сред някои от най-величествените и изумителни природни скални образувания в света, разположени срещу черен пясък. Като допълнение към своята вече призрачна атмосфера, Reynisfjara Beach идва със собствена народна приказка. Легендата разказва, че троловете изтеглили кораб, за да се приземи, но с лош късмет дневната светлина превърнала троловете в камъни под формата на внушителни морски образувания.

Inchydoney Beach, Западен Корк, Ирландия

7 зашеметяващи плажове, които са идеални през зимата
Снимка: wikimedia

Бреговата линия на Ирландия е свързана с нейните скалисти скални образувания - безмилостни вълни, блъскащи се върху назъбени камъни и скалисти издатини, осигуряват драматичните условия за световноизвестни чудеса като Skellig Michael и The Giant's Cawayway. Но защо да не отидете и да откриете еднакво спираща дъха страна и може би по-живописни, пясъчни участъци?

Гледайки смело към Атлантическия океан, Inchydoney е плаж, с който Корк се гордее. Гладката, обширна извивка на пясъка на остров Инчидони е свързана със сушата чрез две тревисти пътеки. Елате тук през есента или зимата за един ден, за да разгледате скалните басейни със семейството или, ако се чувствате смели, да сърфирате. И преди да се накиснете напълно, имате добре заредена селекция от кръчми, за да се приютите в съседния Клонакилти, с обилни пинти и местни традиционни сесии.

Плаж Квалвика, Лофотенски острови, Норвегия

7 зашеметяващи плажове, които са идеални през зимата
Снимка: pixabay

Пристигнете на плажа Квалвика на Лофотенските острови и ще се почувствате сякаш сте стигнали до края на земята. Но със сигурност ще трябва да се потрудите, за да се насладите на усещането - това отдалечено място е достъпно само чрез поход от 4 км над 543-метровата планина Ryten. Най-поразителен е контрастът на чистите властни морски скали срещу ярко-тюркоазените води. Изминали сте километри, блъскани от вятъра и крайбрежните елементи, но след първия поглед към океана ще ви бъде простено да мислите, че сте били в тропиците.

Няколко походи обикалят планината и нейния връх и си струва да се изкачите само за гледката. Ще отминавате от време на време овце на панорамен фон от отвесни скали, които сякаш се плъзгат в леденото норвежко море. Пътеката може да бъде мокра и хлъзгава, така че се уверете, че сте се подготвили правилно. Разположете лагер навсякъде, където искате, по зелените тревисти хребети, изчакайте слънцето да залезе и, ако късметът е на ваша страна, зърнете северното сияние, изпъстрено из нощното небе.

Плаж с гореща вода, полуостров Коромандел, Нова Зеландия
7 зашеметяващи плажове, които са идеални през зимата
Снимка: wikimedia

Добре, това може да е хитро допълнение. Hot Water Beach, разположен в далечните краища на спокойния рай на Нова Зеландия, който е полуостров Коромандел, е единственото място на планетата, където можете да потънете в естествените горещи басейни в пясъка, дори когато е студено. Благодарение на геотермалната активност под пясъка, водата все още е топла, дори когато навън е под 15 ° C. Въпреки че безплатната, домашно приготвена гореща вана на плажа вероятно няма да бъде вашата малка тайна, най-добрата част за това място за любителите на студеното време е, че по-студените дни обикновено означават по-малко тълпи.

Облечете бански, донесете лопата и си изкопайте личен горещ басейн в пясъка. Водата може да достигне около 60 ° C, така че имайте предвид, че ако посетите през зимата, заобикалящата ви околност ще изглежда много по-студена. Уверете се, че сте проверили и таблиците с приливите и отливите - няма да искате морето да се втурва в средата на спа центъра, въпреки че може да бъде освежаващо. Потопете се във вашата гореща вана с пара и наблюдавайте мощния сърф отдалеч.

Cannon Beach, Орегон, САЩ

7 зашеметяващи плажове, които са идеални през зимата
Снимка: pixabay

Ако искате нещо малко по-мрачно и особено, това е мястото. За плаж, разположен на тихоокеанското крайбрежие на Америка, той със сигурност оправдава всички очаквания, целунати от слънцето. Cannon Beach е дом на Haystack Rock, гигантска формация, която стърчи по отчетливо мъглива брегова линия. Оптимален избор за разходки с кучета и други безгрижни разходки, тук е студено дори през лятото, така че ще искате да продължите да се движите.

Искате ли да добавите малко див запад към вашите скитания по брега? Направете малко приключение. Няма по-добър начин да изживеете бреговата линия на Орегон, отколкото с кон, а наблизо има училища за конна езда, които предлагат разходки през деня и залеза. Cannon Town е толкова очарователен, колкото може да бъде градът; големи вериги са били възпрепятствани да се отварят тук, за да запазят старомодната обстановка.

Плаж Кокс Бей, Тофино, Канада

7 зашеметяващи плажове, които са идеални през зимата
Снимка: wikimedia

Няма да ви се налага да търсите далеч, за да намерите идеалния плаж за студено време на Тофино, малък западен квартал на остров Ванкувър. Бурното време тук наистина привлича посетителите - любимо занимание в Тофино е наблюдението на бурята. И така, кой плаж е най-подходящ за гладния за гръмотевици посетител? Честърман може да е най-популярният плаж на Тофино, но Cox Bay ще отговори на вашите ветровити и диви нужди на плажа. С безпрепятствена панорамна гледка към бурния Тихи океан и плаващи дървета, осеяли белите пясъци, разходка надолу по залива Кокс ще ви отведе по живописна, прилежаща към гората крайбрежна алея. Това е чудесно място и за доста опитни сърфисти - когато вълните около Тофино са големи, ще ги намерите още по-големи в залива Кокс.

Плаж Haeundae, Пусан, Южна Корея

7 зашеметяващи плажове, които са идеални през зимата
Снимка: pixabay

Плаж Haeundae е местна гореща точка на влажни летни дни, но е привлекателна и в по-хладните зимни месеци. Наблизо има и какво да се види. През зимата все още има добър избор на заведения за хранене и хранителни пазари, които обслужват всичко - от сашими до корейско пържено пиле. Не забравяйте да се разхождате и до хранителните пазари - на пазара Haeundae хапнете вкусно манду (корейски кнедли) и гимбап (суши, обвито с нори), или затопляща пикантна червена люта супа.