Труднодостъпни места по света, които си струват усилията

  • Труднодостъпни места по света, които си струват усилията
    Труднодостъпни места по света, които си струват усилията

Има много места по света, които, въпреки че са малко известни, не отстъпват по нищо на най-популярните дестинации.

Причината за слабата им популярност вероятно се корени в тяхната трудна достъпност.

Ето няколко такива места, които със сигурност си заслужават усилията:

Джунглата Мегалия, Индия

Тази джунгла е сред най-труднодостъпните туристически обекти в света. Единственият начин да навлезете във вътрешността ѝ е като ползвате услугите на специално обучен местен водач. Най-интересното в Мегалия е, че между дърветата могат да бъдат видени висящи естествени мостове, образували се от корените им, които с времето стават все по-здрави.

Труднодостъпни места по света, които си струват усилиятаСнимка: Ashwin Kumar/Flickr

Манастир Гнездото на тигъра, Бутан

Това също е едно много труднодостъпно място, което освен това е и сред най-свещените в Бутан. Намира се на 900 м. надморска височина. Може да стигнете до него пеш, като се включите в организираните групи. Друг вариант е изкачването с пони. За да влезете в самия манастир, ще се наложи да оставите личните си вещи на входа. Правенето на снимки е забранено, а неподходящото облекло също може да е причина да не ви допуснат до вътрешността на храма. Счита се, че именно в този манастир се е развил будизмът в Бутан.

Труднодостъпни места по света, които си струват усилията

Планината Ай-Петри, Крим, Украйна

В превод от гръцки името ѝ означава Свети Петър. С височина 1234 м., тя наистина е впечатляваща гледка за туристите, като най-интересни са специално създадените въжени мостове, свързващи отделните скали. Определено се иска смелост, за да мине човек по такъв мост.

Труднодостъпни места по света, които си струват усилията

Оазис Хуакачина, Перу

Това е оазис, разположен в Перуанската пустиня, около който се е оформил цял комплекс от къщи за гости, ресторанти и заведения. Мястото изглежда примамливо, но е труднодостъпно, тъй като на туристите им се налага да прекосяват пустинята.

Труднодостъпни места по света, които си струват усилията

Замъкът Бишъп, Колорадо, САЩ

Самият замък представлява чудата постройка, дело на обикновения американски гражданин Джон Бишъп. Входът е свободен, но се приемат дарения, които отиват за поддръжката му. Въпреки че до замъка се стига по черен път, той е любимо място за посещение от местните жители. Освен това тук се провеждат и много сватби.

Труднодостъпни места по света, които си струват усилиятаСнимка: John Lloyd/flickr.com

Стълба към Рая, Хавай

Тази Стълба към Рая, наречена така от местните, всъщност представлява 4000 стъпала, намиращи се на о-в Оаху, Хавай. Създадени са от военните, през Втората световна война, с цел достигане до важна радио антена. Най-високото стъпало се намира на 900 м. надморска височина. В случай, че решите да посетите тази забележителност, трябва да знаете, че официално това не е туристически обект, така че отивате там на собствена отговорност.

Труднодостъпни места по света, които си струват усилиятаСнимка: Gavin Spear/Unsplash.com

Мостът Бастей, Германия

Построен през 1824 г. над река Елба, в труднодостъпна местност, той е популярен туристически обект за местните жители. Ако искате да го посетите, най-удобно би ви било да отседнете в градчето Ратен, намиращо се близо до Дрезден.

Труднодостъпни места по света, които си струват усилията

Може би и вие искате да посетите някое от тези чудни места?