Валери Йорданова: "Всичко е възможно, ако работиш над мечтите си!"

  • Валери Йорданова: "Всичко е възможно, ако работиш над мечтите си!"
    Валери Йорданова: "Всичко е възможно, ако работиш над мечтите си!"

Днес ще ви запознаем с Валери Йорданова - youtuber, влогър и запален пътешественик. Тя ще ви разкаже много интересни истории за себе си и различни дестинации, които е посетила.

 

Здравей, Валери! Разкажи ни малко повече за себе си. На колко години си и от къде си? Как се зароди идеята за влогърството? Какво си завършила и с какво искаше да се занимаваш преди YouTube?

Привет и на читателите! На 28 години съм, от Плевен, но в последните 6 години живея в София. Бакалавърът ми е Маркетинг, а магистратурата Международен туризъм. Преди да стартирам канала си, работех в сферата на козметиката и модата, но си мечтаех за свое собствено кътче в интернет, където да споделям нещата, които харесвам и да карам хората да се усмихват. От 10 години насам YouTube присъства неизменно в ежедневието ми и хората, които гледам, са ми повлияли толкова много в най-различни аспекти. Мечтаех си един ден и аз да вдъхновявам по същия начин.

Валери Йорданова: "Всичко е възможно, ако работиш над мечтите си!"

С каква насоченост са твоите клипове - бюти, травъл? Кои от тях са ти най-любими?

В канала си качвам видеа, свързани с козметика, мода, пътувания… общо взето лайфстайл канал, в който освен за любимите си продукти споделям и част от ежедневието си. Харесвам всички теми, на които говоря и точно затова естествено се получи каналът ми да е с такава насока. Обичам да правя видеа, в които имам възможност да покажа креативната си страна.

Валери Йорданова: "Всичко е възможно, ако работиш над мечтите си!"

Успяваш ли да се издържаш с това занимание или го комбинираш и с друга работа?

Да, успявам и се радвам, че заедно с останалите хора, които се занимават с това, успяхме да го превърнем в професия и в България.

Валери Йорданова: "Всичко е възможно, ако работиш над мечтите си!"

Харесва ли ти да споделяш живота си с непознати? Има ли много неща, които оставяш само за себе си и кои са те? Приятелят ти подкрепя ли те в това начинание?

Има много неща, които остават несподелени. Предимно тъжните и мрачни моменти, но има и много щастливи, които не съм споделяла. Харесва ми да споделям нещата, които преценя с аудиторията си, защото с времето съм започнала да ги чувствам като приятели. С някои от тях комуникирам ежедневно чрез съобщения и коментари. Близките ми и приятелят ми ме подкрепят много, защото знаят колко много означава каналът ми за мен.

Имаш ли приятелки от бранша? Усеща ли се конкуренция между вас или по-скоро намираш подкрепа като хора със същото начинание?

Имам приятелки, разбира се. Аз не съм проблемна личност и се разбирам с всички, помагаме си често. Дори и да има конкуренция, смятам, че е здравословна и просто кара всеки един от нас да дава все повече и повече от себе си.

Имаше ли притеснения от камерата и кога успя да се отпуснеш? Обичаш ли фен-срещите и каква емоция ти носят те?

Има притеснения, разбира се. Като гледам по-старите си видеа и усещам несигурността в гласа и погледа си. Но с времето се преодолява и вече съм свикнала. Мои познати са ми казвали: „Аз не мога да седна да говоря на камера сама в стаята“, но аз не се чувствам сякаш говоря на камерата, аз говоря директно с хората, които ме гледат. Имам неща, които нетърпеливо искам да им споделя и след това да коментираме. Интересно ми е мнението им по дадени въпроси. А фен-срещите са ми любими! Винаги, когато срещна свой последовател някъде, се радвам, че имам възможността да добавя образ към гледанията и коментарите, които виждам ежедневно. Интересно ми е да разбера как се казват, на колко са години, ако имаме време и дори какви са интересите им. Срещите с последователи са като сверяване на часовника и подсилване на мотивацията ми.

Ти си от Плевен. Разкажи ни за твоя роден град - нещо, което обичаш да правиш там и места, които обичаш да посещаваш.

Обичам Плевен, особено центъра му -  смятам, че е сред най-красивите градове, особено през лятото, когато работят фонтаните и цялата каскада. Напоследък не се прибирам много често, затова когато съм там гледам да прекарам максимално много време с близките си.

Как и защо избра да живееш в София?

Случайно. Когато завърших бакалавър бях решила, че или ще замина за Копенхаген при семейството ми, или ще отида в София сама. Естествено финално се спрях на Копенхаген, но точно тогава срещнах Мартин, който вече живееше в София и нещата се случиха от само себе си.

Валери Йорданова: "Всичко е възможно, ако работиш над мечтите си!"

Без кои бюти продукти не тръгваш да пътуваш?

Задължително със себе си нося пинсета, ножичка, балсам за устни и крем за ръце. Гримовете няма нужда да ги споменавам.

Коя е любимата ти дестинация и защо? С какво те спечели?

Истината е, че всяко място ме е впечатлило с нещо. Имам много любими места по света, но най-голяма следа в съзнанието ми остави Сингапур. Много различно място, различни хора, стриктни закони и много, много чисти улици.

Къде прекара лятната почивка? Разкажи ни как мина тя.

Това лято не пътувах колкото минали години, нямаше свободно време. В края на юни тръгнахме с кола към Словения. Отседнахме в столицата Любляна, посетихме езерото Блед, Бохинското езеро, Пиран и още местенца, които можете да видите във влога, който съм качила. От там отидохме към Букурещ на концерт на Ед Шийрън – беше незабравимо! И на следващия ден се отправихме към Тасос, където прекарваме всяка лятна почивка.

Есента си била на интересно приключение в Кипър. Хареса ли ти там? Кои места успя да посетиш? Кое от тях най-много ти хареса и кое би препоръчала на хората да видят?

Взехме си кола под наем от летището и обиколихме почти целия остров. Бяхме отседнали в Агия Напа и от там пътувахме до Никозия, Пафос, Лимасол, Лефкара и още няколко местенца. Пещерите, които са се образували в скалите до морето, недалеч от Агия Напа бяха интересно преживяване, също както и Никозия. За вечерна разходка ми допадна Лимасол. Всички тези места можете да видите във влога от Кипър в канала ми.

Магичната Йордания!

- Колко време е пътя до там? – Около 3 часа е, не се усеща.

- Кои места посети? – Там също бяхме с кола под наем и обиколихме доста места – Петра, пустинята Wadi Rum, бяхме отседнали в Акаба.  Влогът от там ми е сред любимите, много се постарах!

- Кое от тях ти стана любимо? – Най-много ме впечатли пустинята, защото беше необичайна и много, много красива. Петра също беше впечатляваща, разходката там беше малко екстремна, но гледките си заслужаваха.

- Опита ли нови храни и впечатли ли те нещо от тяхната кухня? – Обожавам арабската кухня и даже си мисля, че ако съществуват предишни животи, аз най-вероятно съм била арабка. :D Най-често хапвахме шаварма, фалафел и много, много хумус. Ям го за закуска, обяд и вечеря в нечовешки количества. :D

- Как би описала Йордания с няколко думи? – магична, гостоприемна и вкусна.

Колко често пътуваш? Какво предпочиташ - дестинации в България или чужбина? Какво ти носят пътешествията?

Пътувам при всяка удобна възможност, без значение дали е уикенд в България или далечно пътуване. Пътешествията те обогатяват, разширяват хоризонтите ти, научаваш много за чужди култури, но и за себе си. Правят те по-толерантен към различията на останалите хора и ти остават безценни спомени за цял живот.

Валери Йорданова: "Всичко е възможно, ако работиш над мечтите си!"

Какво е мотото ти? Какво послание искаш да отправиш към хората?

Всичко е възможно, ако работиш над мечтите си! Вярвайте в чудеса, но най-вече вярвайте в себе си! Състезавайте се само със себе си и вярвайте, че сами можете да постигнете повече, отколкото сте мечтали! 

Валери Йорданова: "Всичко е възможно, ако работиш над мечтите си!"