Вече може да се пътува до Доминиканската република без ваксина или PCR

  • Вече може да се пътува до Доминиканската република без ваксина или PCR
    Вече може да се пътува до Доминиканската република без ваксина или PCR

Ето и малко добри новини – има промяна в правилата, засягащи тези, които планират да пътуват до Доминиканската република, тъй като карибската държава отменя ограниченията за пътуване за входящите посетители.

Това означава, че пътниците не трябва да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, за да им бъде разрешено влизане, нито трябва да предоставят отрицателен PCR тест при пристигане или да преминат под карантина. Летищата и другите входни пристанища вече ще извършват дихателен тест на между 3 и 15% от пристигащите пътници и ще го прилагат и на тези със симптоми на вируса. Последните ще бъдат поставени под карантина, както и всеки, който има положителен тест за вирус.

Посетителите на Доминиканската република трябва предварително да попълнят електронна форма за влизане и излизане, която комбинира здравна декларация на пътник, митническа декларация и международни формуляри за качване или слизане. Като част от своя набор от стимули за насърчаване на пътуващите да посещават страната, той предлага на пристигащите с търговски полети и отсядащи в хотелите временен безплатен план за здравно осигуряване, който осигурява покритие в случай, че посетителят договори COVID-19.

Антигенните и PCR тестовете също се предлагат на международни посетители, отседнали в селекция от хотели безплатно или срещу малка административна такса. Това ще бъде удобно за тези, които се нуждаят от тестове когато ще си тръгнат наобратно.

Потенциалните пътници трябва да отбележат, че до 16 май има вечерен час от понеделник до петък от 22:00 до 05:00 ч. сутринта и събота и неделя от 21:00 до 05:00 ч. сутринта. Има безплатен транспорт между вечерния комендантски час и полунощ, за да се гарантира, че туристите могат да се върнат в хотелите. Гостите на хотела могат да се придвижват в собствеността на курорта след комендантския час, но трябва да останат в имота след вечерния час. Допълнителна информация можете да намерите на уебсайта на Министерството на туризма на Доминиканската република тук. Пътуващите винаги трябва да проверяват насоките на своята държава на произход и дестинация преди да планират пътуване.