Вечна зима: къде да карате ски през всеки месец от годината? (част 3)

  • Вечна зима: къде да карате ски през всеки месец от годината? (част 3)
    Вечна зима: къде да карате ски през всеки месец от годината? (част 3)

Не всички се наслаждават на пясък и сърф. За скиорите и сноубордистите падането на температурите и вълненията на планинския връх са нещата, от които са направени мечтите.

И така, защо да бъдете обвързани със сезоните?

От Скандинавия до Южен Уелс, ето нашите мечтани дестинации за преследване на вечна зима.

Септември - Коралко, Чили

Вечна зима: къде да карате ски през всеки месец от годината? (част 3)Снимка: wikimedia

 

В сравнение с по-натоварените ски писти към Сантяго, този приветлив курорт на южните склонове на 2865 м височина Лонкимей е блажено спокоен. След бурната първа половина на ски сезона, август и септември в Коралко има по-синьо небе и по-малко тълпи. Неговите 1800 хектара заснежен терен са превъзходни за начинаещи или средно напреднали скиори и сноубордисти. Само на 10 км югозападно от курорта, естествените горещи извори в Малалкауело привличат много туристи.

Октомври - Whakapapa, Нова Зеландия

Вечна зима: къде да карате ски през всеки месец от годината? (част 3)Снимка: wikimedia

 

Фантастичен сноуборд на активен вулкан? Разбира се, че ще го направите. Разпръснат по северозападните склонове на връх Руапеху, Whakapapa е превъзходен за групи със смесени способности. Има огромна площ, посветена на учащите, наречена Happy Valley, както и 24 стръмни писти „Black Magic“ за напреднали сноубордисти, професионалисти по ски. Той образува най-голямата ски зона в Нова Зеландия заедно със сестринския курорт Туроа, който се гордее с най-високия седалков лифт в страната, Highnoon Express - не гледайте надолу.

Ноември - Рука, Финландия

Вечна зима: къде да карате ски през всеки месец от годината? (част 3)Снимка: wikimedia

 

Курортите на южното полукълбо затварят своите хижи, а северните очакват с нетърпение снеговалежите - ноември е най-жестокият месец за скиорите. За щастие далеч в северната част на Рука, мразовито място в Източна Финландия, има 200 дни сняг годишно, както и машини за правене на сняг, за да поддържат хълмовете пухести и бели. Най-вълнуващите са 500 км Ruka ски пътеки за ски бягане и моторни шейни, с пътеки сред гори и замръзнали езера.

Декември - Вал Торанс, Франция

Вечна зима: къде да карате ски през всеки месец от годината? (част 3)Снимка: pixabay

Завършете с порой от сняг във Вал Торанс, най-високото ски село в Европа. Позициониран на 2300 м във френските Алпи, това специално построено място за зимни спортове има достъп до най-голямата свързана ски зона на планетата, Les Trois Vallées (Три долини). Плъзнете се надолу по 600 км склонове, изминете над 300 пътеки за крос и се потопете в села като красива Мерибел и тиха Le Praz за горещ шоколад. Докато парата се извива от вашата шоколадова наопитка, с панорама на планини, пронизващи облаците, може да откриете, че мечтаете за още една година зимни приключения.