Въртележка от ужасите

  • Въртележка от ужасите
    Въртележка от ужасите

Някои от изоставените сгради и съоръжения по света след време добиват доста интересен и направо злокобен вид . Вероятно затова и напоследък се нароиха безброй класации за най-странните, най-страшните и изобщо всякакви „най“ изоставени сгради. По този повод и ние решихме да ви предложим една история с призрачен привкус. Вие си преценявайте дали да се плашите или да повдигате вежда с лека насмешка. 


Става въпрос за увеселителния парк до езерото Шоуни в Западна Вирджиния, САЩ. Въпреки че паркът не работи вече от няколко десетилетия, славата му все още се носи из целите американски щати, пък и както виждате - извън тях.

Паркът бил затворен през 1966 г. след неволната кончина на няколко от посетителите. Този факт, разбира се, сам по себе си е дал добра основа за развитието на множество призрачни истории, но както се оказва, ако сред въртележките на Шоуни има призраци, те ще да са от по-отдавна. 

До 1783 г. местността била дом на индианско племе. Това породило известни спорове, когато един европейски род сметнал за необходимо да направи региона свой. Ще ви спестим кървавите подробности, но в крайна сметка и сами можете да предположите какъв бил резултатът – отвличания, убийства на първородни синове и изобщо – една истински драматична история, която не завършила добре за никого. 

През 1920 г. по незнайни причини било решено да се построи увеселителен парк на същото това място. За съжаление, собствениците на новото съоръжение продължили трагичната традиция, като не осигурили достатъчно обезопасителни мерки. Най-скорошният собственик на изоставения парк разказва как понякога люлките се движат, без да има никакъв вятър. Забелязвал е и призрачната фигура на момиче, което изчезва щом някой опита да се доближи.

Дали заради загадката около това място или сполучливо разказаните истории на новия собственик, увеселителният парк Шоуни е една от любимите дестинации на хора от цял свят, които са приели за своя мисия да изследват паранормалното. Шоуни е станал толкова известен, че намира място дори в едни от най-популярните предавания за пътешествия, а и в класацията „Най-ужасяващите места в Америка“.

Призрачният увеселителен парк отваря врати и за туристи, но само около дните на Вси светии. Все пак организаторите предупреждават да си носите фенерче – теренът е пресечен, а това място няма нужда от повече трагични истории.