Заливът на корабокрушенците – потопете се в пиратска атмосфера

  • Заливът на корабокрушенците – потопете се в пиратска атмосфера
    Заливът на корабокрушенците – потопете се в пиратска атмосфера

И за вас ли перфектният плаж означава изумрудено сини води, златиста плажна ивица, спокоен залив, обграден от живописни скали, без тълпи туристи?

Е, да има такова място и то дори съвсем недалеч плажът Навагио, на гръцкия остров Закинтос. Ако описаното горе не ви стига, ще добавим, че там може да видите и останките от разбит кораб, пренасял контрабандна стока, което допълва приключенската атмосфера на мястото. Не е ли това перфектният плаж?

Той е разположен в западната част на популярния Йонийски остров, в близост до селцето Анафотирия, а местните го наричат Свети Георги. Интересен факт за него е, че през 1983 гкорабът, чийто останки ще видите там, пренасял контрабандни цигари и се разбил в залива, като постепенно водите го изтласкали на брега.

С течение на годините пясъкът обградил останките му от всички страни и сега изглежда така сякаш корабът е изникнал от пясъка. Това е и причината местността да стане по-позната като „Заливът на корабокрушенците“

Заливът на корабокрушенците – потопете се в пиратска атмосфера


С годините Навагио придобива популярност
, а красотата му и необичайното „допълнение“ го превръщат в едно от най-сниманите места в Гърция. Фактът, че до залива може да се стигне само по вода, допълва очарованието му.

Там няма да чуете автомобили нито глъчките на тълпи туристи. Все пак, тъй като през лятото към Гърция се стичат хиляди туристи, ви препоръчваме да направите пътуването си до Навагио през късна пролет или ранна есен.

Вече обмисляте как да грабнете банските и да се запътите натам, нали?