"Хранителните войни" на Евро 2024

  • "Хранителните войни" на Евро 2024
    "Хранителните войни" на Евро 2024

По време на Европейското първенство по футбол тази година се появи игриво и забавно допълнение към фенските закачки, тъй като привържениците се включиха в нещо, което се нарича "хранителни войни" в цяла Германия.

Всичко започна с албански фенове, които дразнеха италианските си колеги, като закачливо троснаха несварени спагети пред тях, последвано от австрийците, които чупеха багети на шега с френските фенове преди мача.

паста

Тези безгрижни шеги се превърнаха в популярно странично шоу заедно с основните събития на първенството. Вместо да предизвика възмущение, оскверняването на националните храни предизвика най-вече смях сред зрителите. По стадионите също се появиха банери, носещи подигравки, свързани с храната, което допринасяше за веселата атмосфера.

фондю

По време на мача Швейцария срещу Унгария, банер обяви, че „Фондю е по-добро от гулаш“, докато италианските фенове на албанския мач излязоха с плакат, който гласеше „Яжте паста, бягайте бързо“ (Eat pasta, run fasta'). Полските привърженици гордо заявиха, че "Килбаса е по-добра от гауда" в мача срещу Холандия.

килбаса

Изглежда, че тези шеги не действат добре за представянето на отборите на терена. Албания, например, претърпя поражение с 2-1 от Италия след техния "инцидент" със спагети, а Австрия загуби с 1-0 от Франция въпреки техните "брутални действия" с багети.

На фона на тези безгрижни закачки Германия, страната домакин, изрази облекчение, че турнирът до голяма степен е избегнал сериозни инциденти на насилие. Вместо това фокусът беше върху хумористичните взаимодействия между феновете. Роланд Кох, собственик на щандове за храна в Хамбург, отбеляза положителната атмосфера: „За щастие виждаме повече нарязани тестени изделия и хляб, отколкото счупени кости и бутилки. Феновете се забавляват с тези хранителни войни.

Кох, обаче, хумористично предупреди да не се гаврят с любимото на Германия къривурст!