10 страхотни места, където да заведете децата си

  • 10 страхотни места, където да заведете децата си
    10 страхотни места, където да заведете децата си

Използвайте летните месеци за вълнуващи семейни пътувания. 

Следващите няколко дестинации ще превърнат лятната ваканция на децата в незабравима ваканция!

Екопътека Марина река - класна стая на открито

Тази дълга малко над километър пътека е истинска ботаническа класна стая под открито небе! В гората на Странджа има дървени чинове и информационни табла, които запознават децата с терциерната растителност (видове, които са тук от милиони години). Подробности за екопътека Марина река.

Къде: на 15 км от Царево

26554

Луноходът от Ловеч

Кривнете от утъпканите туристически маршрути в Ловеч, за да откриете един малък музей, който е истинска енциклопедия. Освен цяла стая, пълна със стари радиоапарати, колекция от цветни камъни и минерали и безплатната учебна зала по археология, Музейната минерална сбирка си има и копие на първия луноход в двора. Велико! Повече за Музейната сбирка в Ловеч.

Къде: Ловеч

24773

*

Плиоценски парк Дорково - близка среща с мастодонт

Огромният свръхреалистичен мастодонт в центъра на плиоценския парк в Дорково ще вдъхнови много бъдещи археолози да се впуснат в търсене на изчезналите гиганти от миналото. Бонус са звуците от плиоценска гора, които са фон на разходката. Още за плиоценски парк Дорково.

Къде: село Дорково, край Велинград

18033

*

Драгоманското блато

Едва ли сте се замисляли да водите децата си в блато, но разходка из Драгоманското е истинска авантюра. По дървени мостчета, между високите тръстики навлизате все по-навътре и по-навътре. Докато не стигнете до къщичка на четири крака, в която можете да се скриете и да наблюдавате живота на птиците през бинокъл! Повече за Драгоманското блато.

Къде: Драгоман

5871

*

Национален природонаучен музей

Националният природонаучен музей в София е място, което високо цени малките си посетители. За децата се организират био-игри, в които могат да научат много неща за природата, правят макети, разгадават тайните на морето, изучават човешкото тяло, запознават се с опасните животни, дори извличат ДНК от плодове и майсторят ръчни нещица в ателиета. Имате въпроси? Попитайте предварително за беседа на тема, която ви е интересна. Научете още за Националния природонаучен музей.

Къде: София

16809

*

Трънската екопътека

Макар да не е в графа "лесни", тази екопътека е прекрасно предизвикателство, при това забавно! Маршрутът минава по мостчета, през тунел, а накрая има панорамна площадка с 360-градусова гледка. В началото на пътеката има детски кът и барбекюта. Вижте маршрута на пътеката в ждрелото на река Ерма.

Къде: Край Трън

15526

*

Приземяване на планета Габрово

"Планета Габрово“ е специално кътче в Дома на хумора и сатирата, където може да се „приземи” всеки, който обича шегите. Тук няма забрани. Децата могат да гледат, да слушат, да пипат, да пеят и да се смеят на воля. Всеки може да се снима за спомен сред обитателите на специалнатакотешка къща. Лутайки се из лабиринта от любопитни кътчета, докосвайки се до необичайни и будещи смях предмети, малките посетители попадат в чудния свят на пъстрите карнавали, срещат се с любими приказни герои, оставят свое послание към обитателите на космическата станция. Още за Планета Габрово.  

Къде: Габрово

15437

*

Огромната пейка в Димитровград

Дори и нормален на ръст човек ще се почувства като лилипут на пейка с размери 6 на 2,40 метра и тегло от тон и половина. Гигантската пейка е в компанията на нормална пейка и минипейка, а встрани има огромни маса и стол. Научете повече за най-голямата пейка.

Къде: Димитровград

26624

Да си поиграем на Средновековие в крепостта Мезек

Ако за повечето деца крепостите са само купчина камъни, която не може да ги заинтригува по никакъв начин, то средновековната крепост Мезек е единствената, която им предлага жива и интересна среща с миналото. На различни видни и скрити места из нея ги очакват воини, оръжие, шатри, коне, фургони, гигантски шах... всички онези детайли, които превръщат мястото в площадка за изследване и игра. Още за крепостта Мезек.

Къде: с. Мезек, край Свиленград 

17544

*

В подземните галерии на Минния музей 

Лятната ваканция е идеалното време да влезете на хладно под земята. С каска на глава пълен напред към Музея на минното дело в Перник! Разходката в минната галерия ще ви срещне с древни уреди за добиване на руди, някогашен параклис, а зад един ъгъл ви очаква макет на кон (в миналото конете са работели вместо машини в подземните галерии). Още за Музея на минното дело.

Къде: Перник

9213

Прочетете и втора част с още пет страхотни места за деца!

Открийте още идеи за семейни пътешествия!