Tърсене по
  • Музикално-танцов спектакъл „Магията на танца“
    Музикално-танцов спектакъл „Магията на танца“

„Магията на танца“ е първият сред авторските спектакли на трупата, показващи българския фолклор през призмата на съвремието.


Тази смела крачка  на хореографа и режисьор на „Чинари“ Асен Павлов в годината на 15-годишнината на ансамбъла поставя началото на нова „епоха“ за трупата. Днес, 11 години по-късно, спектакълът - импресия и темите, вплетени в него са още по-актуални, а интересът към нетрадиционния прочит на българския фолклор не спира да привлича вниманието и на публиката, и на хората, за които българското народно творчество е извор на вдъхновение.


От времето на своето създаване до днес, вече четвърт век, ансамбъл „Чинари“ е явление на българската сцена, като пресъздава по оригинален начин музиката, песните и танците в българското изкуство, черпейки вдъхновение от него. Трупата с гордост продължава традицията, претворявайки магията на мистичния ритъм, печелейки куп признания и отличия у нас и по света. Част от голямото семейство на „ЧИНАРИ“ сега са трио Булгарина, Чинари Дръмс, група Етнотикс, които също ще видим на сцената на 12 декември в зала 1 на НДК заедно с гост музикантите – Петър Миланов, Стойо Стоев и музикалния ментор, композитора Костадин Генчев.