Tърсене по
  • Представяне на пътеводителя „От Балкана до Дунав”
    Представяне на пътеводителя „От Балкана до Дунав”

Пътеводителят „От Балкана до Дунав” с представяне
във Photosynthesis на 18 февруари


Защо си струва да пътешестваме в Северна България? Какви изненади крие крайдунавският регион? Колко богато е природното и културно разнообразие в земите на север от Стара планина? Тези и още теми, свързани с Дунавска България, ще разискват авторите на пътеводителя „От Балкана до Дунав” (ИК „Сиела”) Весела Николаева, Гавраил Гавраилов и Михаил Михов на 18 февруари от 19:00 часа в столичното кафе-галерия Photosynthesis. В представянето ще вземе участие и Надежда Павлова – фотограф и куратор в галерия Photosynthesis.


Любителите на пътешествията из малко познати места имат повод за радост посред зимния сезон! На 18 февруари (понеделник) от 19:00 часа в уютното кафе-галерия„Photosynthesis“ (бул. „Васил Левски“ 57) ще бъде представена книгата „От Балкана до Дунав. Идеи за пътешествия в Дунавска България” с автори Весела Николаева, Михаил Михов и Гавраил Гавраилов. Пътеводителят за Дунавска България излезе през декември 2018 г. и бе представен официално в Русе и Свищов. Книгата разказва за редица слабо известни факти за региона на север от Стара планина и разглежда множество живописни места от Видин чак до Силистра.


61308


Двама от авторите на „От Балкана до Дунав” вече имат зад гърба си два пътеводителя: „Селата в България. Посоки за туризъм и култура” и „Села и туризъм. Посоки за пътешествия из България”. Това са психологът и основател на платформата за селски туризъм RuralBalkans Гавриал Гавраилов и лицензираният туристически водач Михаил Михов. В третата им съвместна книга към тях се присъединява и журналистката и автор на платформата Severozapazenabg.com Весела Николаева. Тримата ще разкажат от първо лице какво си струва да посетим и да преживеем в региона, свързан географски и исторически с Дунав. Гостите на събитието ще имат възможността да дегустират от биосертифицираните вина на Албена Симеонова от района на Никопол.


Вход свободен!


61309