Tърсене по
  • Великите изобретения гостуват в Музейко
    Великите изобретения гостуват в Музейко

Знаеш ли кои са децата-изобретатели? А кога е създадена първата двоична азбука? Подсказваме: много преди ерата на интернет! Кога телефонът станал телефон и случайно ли е открит телевизорът? Отговора на тези и много други въпроси, свързани с човешкото любопитство, превърнало се в научно-технически прогрес, дава изложбата “Изобретенията”. Тя ще бъде открита в Музейко на 13 ноември, вторник, и ще остане в Детския научен център до края на 2018 г.


Кой не е мечтал да бъде велик откривател или голям изобретател?! Да даде името си на откритие, което прави живота ни по-добър, по-интересен, по-лесен?


Изложбата “Изобретенията”, която ще гостува в Музейко през ноември и декември тази година, ни превежда по безкрайно забавен начин през едни от най-важните научни изобретения в човешката цивилизация. Тя разказва процеса на откривателството чрез игрови интерактивни модули, превръщайки децата в истински изобретатели. Благодарение на изложбата, любознателните малчугани ще изпробват нови идеи, ще се усъвършенстват и няма да се изплашат, че ще сгрешат или ще се провалят. Защото провалът е част от пътя към успеха!


59660


“Изобретенията” представя сензационни открития от 19-ти и 20-ти в., които ще запомним като едни от най-популярните изобретения, променили завинаги света, в който живеем. Посетителите на изложбата ще научат как са били създадени рентгенът, телефонът, морзовият апарат, както и по-малко известни, но ужасно забавни изобретения като слинкито, балонът с горещ въздух или задвижваните от човешка сила автомобили.


59659


За втори път Музейко е спирка от турнето на изложбата “Изобретенията”. Преди година и половина тя потегля именно от Детския научен център, за да обиколи Северна България. Досега “Изобретенията” са гостували в Разград и Габрово.


59658