3 идеи за забавления в Онтарио, Канада (част 1)

  • 3 идеи за забавления в Онтарио, Канада (част 1)
    3 идеи за забавления в Онтарио, Канада (част 1)

Онтарио е най-населената провинция на Канада, след Квебек, и определено има много какво да покаже. В нея живеят над 12 млн. дущи на площ от над 1 млн. кв. км.

Тук можете да се поиграете хокей на лед, да се разхождате по гори и полянки, и да похапвате кленов сироп на корем!

От най-големия фестивал на двойници на Елвис Пресли до състезания по хвърляне на брадва в столицата Торонто, в Онтарио има доста невероятни неща, които можете да правите, но досега едва ли сте знаели за повече от тях!

1. Да пиете светло пиво в чест на Джъмбо

На 15 септември 1885 г., слонът Джъмбо от цирка Барнъм е убит от влак в Сейнт Томас, Онтарио. Той е първото животно, което става световна знаменитост и неговата кончина е отразена във всички световни медии. Скелетът на Джъмбо днес е в природонаучния музей в Ню Йорк, но бирена компания от Онтарио е поставила огромна статуя на слона пред сградата си и прави специално светло пиво, носещо странното и леко стряскащо име Пиво Мъртвият слон.

2. Да отидете на най-големия фестивал на Елвис в света

Грандиозното събитие, което се организира всяко лято в ски курорта Колингууд, е най-големият фестивали в чест на Елвис Пресли. Ежегодно там се събират двойници на прочутия певец, имитиращи и най-дребните детайли от визията му. Те са толкова добре  изпипани, че на моменти можете да се зачудите дали не са клонинги на легендата на рокендрола.

3. Да хапнете колосално

Ако да похапнете обилно от местна храна е вашата представа за добра почивка, не пропускайте Дейнджъръс Дан – мястото, което ще ви зашемети с калорични вкусотии, каквито дори не сте си представяли. Ресторантът в Торонто е кръстен на дядото на собственика – борец, известен с нездравословното си хранене. Похапнете наистина колосално с Менюто Дабъл Ди: огромен хамбургер, сервиран с бекон, сирене, две пържени яйца, млечен шейк и за капак огромен десерт.