4 съвета за по-комфортен полет

  • 4 съвета за по-комфортен полет
    4 съвета за по-комфортен полет

Пътуването със самолет става все по-масово и достъпно.

Затова решихме да ви предложим няколко съвета за това как да направите полета си възможно най-приятен. Ето ги и тях:

1. Не сядайте до илюминаторите

Температурата на въздуха отвън може да падне драстично дори и през лятото, което намалява температурата и във фюзелажа на самолета. Това, от своя страна, се усеща най-силно на седалките до илюминаторите. Ако именно там е вашето място пък се погрижете за това да носите връхна дреха със себе си.

2. Избягвайте чая и кафето на борда.

Водата, която се използва за приготвянето на горещите напитки на борда, може да съдържа бактерията ешерихия коли. До този извод са стигнали специалисти, изследвали в лабораторни условия приборите, с които се приготвят чаят или кафето при няколко различни самолетни компании. Затова на борда е по-добре да си поръчате бутилирани напитки.

3. Избирайте сутрешни полети

Ако имате възможност да изберете часа на своя полет, нека той да бъде сутринта. Според статистиките тогава е най-малко вероятно полетът ви да бъде отложен. Също така, ако ви е страх от турбуленция, сутрин е най-малко вероятно да попаднете в такава.

4. Заложете на специалното меню

Много компании вече предлагат специализирани менюта, докато сте на борда. Вегетарианско, средиземноморско, италианско меню – каквото и да е, изберете някое от специалните предложения. В повечето случаи те са доста по-вкусни от обикновената самолетна храна и са приготвени по-добре.