5 идеи за по-интересно пътуване до Египет

  • 5 идеи за по-интересно пътуване до Египет
    5 идеи за по-интересно пътуване до Египет

Египет е древна страна с богати културни традиции и история, която привлича милиони туристи от цял свят. Тук можете да получите почивка с всички екстри, да разгледате богатото културно наследство на древни цивилизации, да се впуснете във водни приключения като дайвинг и кайт сърф. Любителите на нощния живот също ще останат очаровани.

Точно това прави Египет една от най-предпочитаните дестинации по цял свят.

Тук сме събрали 5 идеи, благодарение на които да направите престоя си в Египет наистина вълнуващ и запомнящ се!

1. Посетете морските курорти

Препоръчваме ви курортите: Хургада, Шарм ел Шейх, Ел Гуна, Сафага, Сома Бей или Макади Бей. В тях ще откриете за всеки по нещо. Те ще ви впечатлят с красотата и доброто си обслужване. Тези места са гаранция за една истинска релаксираща почивка. 

5 идеи за по-интересно пътуване до Египет


2. Усетете магията на Древен Египет


Ако искате да почувствате атмосферата на Древен Египет, посетете Кайро, както и визитната картичка на страната - пирамидите и великия сфинкс в Гиза. Не пропускайте и Националния музей на Египет.

Храмовият комплекс в Луксор ще ви върне векове назад. Това е и най-големият музей на открито, в който можете да се разходите и да научите за историята на тези земи. Не случайно древното наследство на страната я превръща в топ дестинация. Убедете се от първо лице колко е силна магията ѝ. 

5 идеи за по-интересно пътуване до Египет


3. Отидете на пазар в Кайро

Докато сте в Кайро, ви съветваме да се потопите в някои от местите пазари, като Хан ел Халил. Там ще откриете много интересни подправки, сувенири, украшения от злато и сребро, които можете да си купите за спомен от Египет. Сигурни сме, че и близките ви много биха се зарадвали на такъв подарък.
5 идеи за по-интересно пътуване до Египет


4. Впуснете се във водно приключение


Египет несъмнено е в топ дестинациите за гмуркане и шнорхелинг. Най-популярните места за гмуркане се намират само на 20 км западно то Шарм ел Шейх, в Националния парк Рас Мохамед. Там ще можете да видите великолепния подводен свят на Червено море от истинска подводница. Не пропускайте тези подводни приключения.
5 идеи за по-интересно пътуване до Египет

5. Отидете на сафари

Ако отидете в Египет и не се включите в сафари, то значи не сте видели почти нищо. Ако избере джип сафари, ще можете да стигнете до там, където няма нищо друго освен изпепелена земя и слънце. Ще видите къде и как живеят бедуините. Освен това можете и да пояздите камила. А едно от най-впечатляващите неща в пустошта е звездното небе на Африка.

5 идеи за по-интересно пътуване до Египет

Ако вече сте избрали как и къде да прекарате времето си в Египет, е време да помислите и къде ще отседнете. Заедно с TEZ tour сме ви подбрали няколко градски хотели 4 звезди, до усамотени огромни комплекси и луксозни 5-звездни хотели от световно ниво.

CORAL BEACH RESORT HURGHADA 4 *

Намира се на 17 км от летището в Хургада, на 20 км от центъра на Стария град, на брега на морето. Разположен е на първа линия на брега на кристално чистото Червено море, с изглед към великолепния риф в Хургада. Хотелът предлага 1,2 км красив частен плаж. Той също така разполага с тенис корт и 2 открити басейнаГостите ще се чувстват изключително комфортно в просторните стаи с огромни панорамни прозорци. Хотелът предлага център за гмуркане, плажен волейбол и детски кът за най-малките. Ресторантът ще ви зарадва със специалитети от морски дарове и с традиционно египетско кафе. Можете да се насладите на свежи напитки в лоби бара или край басейна.

5 идеи за по-интересно пътуване до Египет

ALF LEILA WA LEILA 4 *

Намира се на 17 км от центъра на Хургада, на втора линия. Един от най-популярните четиризвездни хотели в района, а също и най-продаваният хотел на българския пазар. В него е разположен голям развлекателен комплекс „Хиляда и една нощ“, който е изграден като ориенталски дворец, както и музей на древноегипетското наследство. Хотелът предлага уютни стаи и отлично обслужване. В непосредствена близост до него се намира и най-популярният в Хургада аквапарк – Jungle Aquapark.

5 идеи за по-интересно пътуване до Египет

ALBATROS AQUA PARK SHARM EL SHEIKH 5 *

Най-новият хотел от веригата Pickalbatro е открит през май 2017 г. Разположен е на 19 км от летището, на 3 км от стария град в Шарм ел Шейх, на втора линия. Хотелът е проектиран в разкошен източен стил, с красива благоустроена територия и модерно обзаведени стаи. На територията на хотела има огромен аквапарк с 18 водни пързалки, 9 басейна, спа-център и множество спортни и развлекателни дейности за хора от всички възрасти. 

5 идеи за по-интересно пътуване до Египет

RIXOS SEAGATE SHARM 5 *

Луксозен хотел от веригата Rixos, открит през 2015 година. Хотелът е разположен в залива Набк Бей, на 25 км от Стария град в Шарм ел Шейх, на 9 км от площад Сохо, на брега на морето. Хотелът впечатлява с модерен дизайн, елегантно обзаведени стаи и ресторанти с вкусна местна и интернационална кухня. Любителите на шнорхелинга и гмуркането ще бъдат очаровани и от красивия коралов риф към хотела, достъпен от 850-метров кей.

5 идеи за по-интересно пътуване до Египет