Шарм ел-Шейх - един от най-красивите курорти в Египет

  • Шарм ел-Шейх - един от най-красивите курорти в Египет
    Шарм ел-Шейх - един от най-красивите курорти в Египет

Шарм ел-Шейх е пример за това как едно рибарско селище се превръща в един най-привлекателните за туристи курорти в Египет.  


 

Курортът се намира на южното крайбрежие на Синайския полуостров. Той е едно от тези места, които могат да задоволят претенциите на всеки турист. Златните плажове, кристалните морски води и жаркото слънце през цялата година го правят истински оазис сред пустинята. В превод името на курорта означава заливът на шейховете”, но той е известен още и като „град на мира”. Причината за това е, че именно там са проведени много конференции, свързани с мира в Близкия Изток.

В Шарм ел-Шейх можете да намерите, построенит насред пустинята, луксозни хотели, предлагащи висок стандарт и обслужване, ресторанти с прясна храна и обградени от красиви градини с тропически цветя и палми.

През лятото температурите в египетския курорт са изключително високи – 39 градуса на сянка. Затова ви препоръчваме, ако сте се отправили към това красиво местенце, да го направите във времето от ноември до април.

Шарм ел-Шейх - един от най-красивите курорти в Египет


Забележителностите, които не трябва да пропускате, ако отидете в Шарм ел-Шейх са: Заливът на акулите, Рас Насрани и Заливът на Набк. Там можете да се потопите в типичната атмосфера на градчето

Този популярен египетски курорт е и сред световните топ дестинациите за подводни спортове. Там може да се впуснете в приключения като дайвинг, уиндсърф, кайтсърф, гребане и кану-каяк, като за начинаещите се предлагат и уроци.

Ако сте почитатели на нощния живот, задължително посетете залива Наама бей, който се намира на 40 км от курорта. В него ще намерите множество нощни заведения, казина, кафенета и ресторанти. Ако предпочитате разходките из красиви природни или архитектурни забележителности, ви препоръчваме да посетите разположения в Синай връх Мойсей, манастира „Св. Екатерина“ и природният паметник „Цветния каньон“, разположен на 150 км от Шарм ел-Шейх. Последният представлява клисура с дължина около 5 км, която ще ви плени със своята красота в пъстра палитра от жълто, бяло и червено.