5 интересни фестивала, които си заслужава да посетиш (част 3)

  • 5 интересни фестивала, които си заслужава да посетиш (част 3)
    5 интересни фестивала, които си заслужава да посетиш (част 3)

Обичате ли фестивалите?

Е, днес сме ви подготвили няколко, които наистина си заслужава да посетите. Ето кои са те:

1. Фестивалът на пиърсингите в Малайзия и Сингапур

Всяка зима в Малайзия и Сингапур се организира този откачен фестивал. Местните индуси пробождат гърбовете си на множество места и си слагат куки, а на куките закачат тежести, наречени „кавадис”. Тежестите трябва да останат закачени в продължение на 10 часа. Този ритуал символизира отдадеността на хората към религията и би трябвало да ги пречисти от греховете им. Колкото и странно да ви звучи, всяка година над 1 млн. души взимат участие в този ритуал. 

2. Ла Томатина в Испания 

Всяка година малкото градче Буньол в Испания е домакин на най-големия бой с храна в света – Ла Томатина. Под храна имаме предвид домати, които се доставят с големи камиони, за да стигнат за всички желаещи. За един час улиците на града се покриват с доматен сок и екзалтирани хора. Правилата са прости – първо трябва да смачкате домата, преди да го хвърлите, нямате право да носите опасни предмети, носете стари дрехи и бъдете възпитани, докато се биете с останалите. 

3. Ледените прически в Канада

От тази снимка косите ни настръхват от ужас! Само си представете да се потопите в ледените канадски води, за да получите такава прическа! На нас не ни звучи приятно, но всеки февруари хората се събират на горещите извори Такини в Канада, за да си направят шантави ледени прически. Условията за участие са прости – трябва да имате коса и да сте готови да излезете на -30 градуса! Процедурата също не е сложна – първо се потапяте в горещата вода, излизате и чакате студът да си свърши работата. Накрая този, който има най-шантава прическа, печели парична награда. 

4. Битката с портокали в Италия

Още една битка с храна, която си струва да посетите. Тя се провежда в италианския град Ивреа. По време на фестивала участниците се разделят на 9 отбора. Всеки отбор си има командир, свои униформи и куп портокали, които да хвърля по противниците си. Битката продължава три дни и на третия ден съдиите избират отбора победител, който бива отрупан с почести от целия град. Всъщност цялото нещо си е доста болезнено и не е разрешено да участвате без каска. Зрителите могат да наблюдават битката само от разстояние. 

5. Фестивалът на викингите в Исландия

 

Всяка година в пристанищния град Хапнарфьордюр се организира огромна историческа възстановка на живота на викингите. В продължение на 5 дни посетителите могат да се върнат назад във времето и самите те да се почувстват като викинги. Можете да си купите традиционни предмети за бита, да участвате в множество уъркшопове и да опитате местната кухня. Най-вълнуващата част от фестивала започва вечер, когато се организират битки и танци, а купонът по автентичните старовремски ресторанти тече с пълна сила. Заслужава си да се види!