5 начина да се справим с морската болест

  • 5 начина да се справим с морската болест
    5 начина да се справим с морската болест

В предишен материал ви разказахме какви оптимални мерки можете да вземете, за да минимизирате шанса да хванете морска болест, когато пътувате с плавателен съд. 

Сега пък ще ви споделим как да се справите с това състояние, когато то вече е факт. 

1. Поемете управлението, ако е възможно 

Поемането на волана на плавателния съд може да ви помогне да отклоните ума си от морската болест, но, разбира се, само ако сте на яхта или на по-малка лодка. Ако сте на малка ветроходна или риболовна лодка, това да гледате напред при управлението на водния съд може да ви помогне да се разсеете, без да се чувствате зле. 

2. На сянка и открито 

Застанете на място, където не е прекалено слънчево и горещо, но и на чист въздух, тъй като, когато имате морска болест е по-добре да сте навън отколкото на закрито. 

3. Намерете частта на плавателния съд с най-малко движение 

За това вземете предвид скоростта на лодката и от вълнението на морето. 

4. Легнете и затворете очи 

Това звучи като най-лошото нещо, което може да направите, но всъщност работи, тъй като затварянето на очите премахва противоречивите сигнали, които ви изпраща вътрешното ухо. 

5. Джинджифил 

Консумирането на солени закуски и джинджифил (както чай от джинджифил, бисквити или дори суров джинджифил) могат да помогнат за преодоляването на морската болест, но следва да се внимава да не се приемат в твърде големи количества.