4 трика за превенция на морска болест

  • 4 трика за превенция на морска болест
    4 трика за превенция на морска болест

Ако ви очаква голямо пътешествие с кораб, трябва да имате предвид, че макар да звучи прекрасно, има неща за които трябва да внимавате, за да не си докарате морска болест.

Затова подбрахме за вас няколко съвета, ето ги и тях:

1. Кофеинът

Не ви препоръчваме да консумирате кафе и други напитки със съдържание на кофеин поне 24 часа, преди да се качите на кораба, тъй като, ако сте го приемали в по-големи количества, ожее временно да имате главоболие, докато ви люшкат вълните.

2. Мазните и киселите храни

Препоръчваме ви да не залагате на тежките храни, ако искате да не ви тръшне морската болест. Хапнете нещо освежаващо един час преди отплаването, така стомахът ви хем няма да бъде празен, хем няма да му е тежко. Бъдете предпазливи при хапването на салати, тъй като те често съдържат оцет, който е кисел, а също внимавайте и с плодовите сокове. Ако става дума за закуска, простите храни, като овесените ядки, са много подходящи. Джинджифилът също е добър за предотвратяване на морската болест и ще действа като лекарство.

3. Алкохолът

Избягвайте алкохола в нощта, преди да се качите на кораба и после на самия кораб. Ако сте на круиз е добре да изчакате организмът в да се адаптира преди да вземете чаша алкохол, кофеин или кисели напитки.

4. Сънят

Един добър нощен сън преди пътуване с кораб ще ви помогне да се приспособите по-лесно към новата среда. Опитайте се да стигнете до кораба спокойни и с положително очакване на пътуването.