5 причини да посетиш Тайланд (част 2)

  • 5 причини да посетиш Тайланд (част 2)
    5 причини да посетиш Тайланд (част 2)

Тайланд е една от най-посещаваните и харесваните екзотични дестинации.

Там безспорно има на какво да се насладите – множество плажове и острови. А богатата местна култура и интересните забележителности със сигурност ще ви завладеят.

Затова подбрахме за вас още няколко причини, поради които да посетите това приятно местенце. Ето ги и тях:

1. Природните чудеса и будистките храмове

Над 10% от територията на Тайланд е заета от зелени площи – национални и горски паркове, както и резервати. Това прави почти всяко извънградско местенце идеално за разходки, преходи, наблюдение на диви животни и птици, плуване във водопадите и дейности на открито. Заедно с това ще забележите как навсякъде се усеща влиянието на будизма - великолепни храмове (пагоди), дворци и свещени символи се издигат не само в големите градове, но и сред обширната островна пустош и разпръскват свещена красота.

2. Пазаруването

В Тайланд има всичко – грандиозни молове, претъпкани търговски улици, малки магазинчета за сувенири и ръчно изработени изделия, нощни, дневни и уикенд пазари. Можете да намерите всичко, което ви хрумне, на съвсем дребна цена.

3. Банкок

Динамичната столица Банкок няма как да бъде пренебрегната. Дори само няколко часа разходка из космополитния град ще ви накарат да се влюбите във всичките му позитиви и негативи. Идеално организираната инфраструктура, високоскоростният „небесен влак“, разходката с водно такси, изпълненият с изкушения нощен живот и пищното културно наследство са само малка част от чара на този град.

4. Местоположението

Тайланд е идеална отправна точка за пътуване не само до съседните острови, но и да някои от най-очарователните азиатски държави. При това на място цените на самолетните билети са на далеч по-примамлива цена. Камбоджа, Виетнам, Лаос, Мианмар или Малайзия – само трябва да решите коя да е следващата ви дестинация.

5. Местните

Местните жители са винаги оптимистично настроени, дружелюбни към всеки чужденец и готови да ви приобщят към своите обичаи. А те са толкова много и толкова автентични! Посещението обещава среща с местните племена, опознаване на традициите им, изучаване на тайните на кулинарията и бита им, а гостоприемство ви очаква навсякъде.