6 класически коледни филма, които да гледате по време на празниците

  • 6 класически коледни филма, които да гледате по време на празниците
    6 класически коледни филма, които да гледате по време на празниците

Коледните лампички проблясват, звънят сезонни коледни песни, а Дядо Коледа вече е свършил своята тежка задача - да раздаде подаръците в коледната нощ.

Но за мнозина предимството на коледните празници обикновено включва пътувания. Но нещата са различни по отношение на тази година и много хора избират да останат вкъщи. И така, докато си почивате през този уютен празничен сезон, ето няколко коледни класики, които можете да гледате, сгушени в топлото одеало на дивана.

Сам вкъщи 2: Изгубени в Ню Йорк

За къде сме без "Сам вкъщи"?!

Пътуването по Коледа може да бъде много важно. Но поне ще се справите по-добре от семейство Маккалистър, чиято коледна ваканция до Маями започва ужасно, когато 10-годишният Кевин (Маколи Кълкин) лети до Ню Йорк по погрешка и си резервира стая в емблематичния хотел Plaza близо до Централен парк. По-малко сиропиран от много сезонни филми „Сам вкъщи 2“, вместо това включва Кълкин, който надхитрява забързаните крадци Джо Пеши и Даниел Стърн. Всички части са повече от пристрастяващи.

Наистина любов

Действието се развива в днешен Лондон пет седмици преди Коледа и проследява серия вълнуващи и забавни истории с много романтични финали в коледната вечер.

Никой не може да спори, че сцените с Лиъм Нийсън като Даниел и доведен син Сам (Томас Сангстър), препускащи през летище Хийтроу, за да се свържат със Сам Джоана (Оливия Олсън), са емоционални. Невероятно, но нали това е Коледа? Прозрението на Къртис е, че летищата могат да бъдат извор на емоции. Да, те често са претъпкани и анонимни. Но те са там, където близките се събират и се сбогуват и по този начин чувствата ни често са най-истински и откровени.

Умирай трудно

Коледен филм ли е? Или екшън филм, който просто се случва по Коледа? На кого му пука - този дебат не ни е нужен. Вместо това, нека отдадем нужното на един велик актьор - Брус Уилис, който просто иска да прекара Коледа със семейството си, но е изваден от тълпата от международни терористи, водени от Алън Рикман. Това е невероятна Бъдни вечер за Джон Макклейн, който ни е представен на полет от Ню Йорк до Лос Енгълс, където той се надява да се помири с отчуждената си съпруга.

Оттам с кратко пътуване с лимузина до коледно парти в Nakatomi Plaza, в действителност Fox Plaza в Century City на West Side в Лос Анджелис. След такова пътуване може да му бъде простено, че очаква с нетърпение да си почине. Вместо това той трябва да се разправя с лошите. Без значение колко странен е бил вашият 24 декември, утешавайте се, че Джон Макклейн е изпитал още по-голямо неудобство. 

Полярен експрес

Ту... тууу...! Анимационният филм на Робърт Земекис от 2004 г. не е за изпускане. Тръпката от пътуването с влак е силно изразена в тази приказка за младо момче (Дарил Сабара), което се придвижва с нон-стоп експрес, за да посети Дядо Коледа. Добавете Том Ханкс като любезния диригент и ще получите коледното вълшебство, което ще ви завладее. 

Холидей Ин 

Действието се развива по време на Втората световна война, а филмът следва любовен триъгълник, който се разгръща в хотел по време на празниците. Героите на Бинг Кросби и Фред Астер пеят за различните си сътресения в живота. Това е блестящ холивудски мюзикъл, заснет по идея на Ървин Бърлин, за певеца и танцьора Джим Харди, който изоставя шоу-бизнеса, за да стане фермер в Нова Англия.

Една от неофициалните теми на филма е, че пътуванията могат да разширят хоризонтите, тъй като персонажът на Кросби напуска Ню Йорк, за да създаде хотел в провинцията, където буквално е Коледа - или някакъв друг празник - всеки ден от годината. 

Елф

По това време на годината много хора пътуват до големия град. Но никой от нас няма да пътува по подобие на „Бъди елфът“ на Уил Ферел, който отива в Ню Йорк в търсене на съдбата си. 

Едно време в Коледната вечер, едно бебе пропълзяло в торбата с подаръците на дядо Коледа и се оказало на Северния полюс. Отгледан от татко Елф (Боб Нюхарт), Бъди (Уил Ферел) стига до прозрението, че не е точно като останалите елфи. Решен да открие къде му е мястото, Бъди се впуска в търсене на истинския си баща – в Ню Йорк!