6 съвета за умно пътуване (част 2)

  • 6 съвета за умно пътуване (част 2)
    6 съвета за умно пътуване (част 2)

Независимо дали планирате първото си пътуване, или просто искате допълнителни съвети за пътуване – подготвили сме ви списък с няколко неща, които са важни, ако искате да „пътувате умно”.

Ето ги и тях:

1. Проучете маршрута за трансфер от летището

Преди пътуване винаги проверявайте най-добрия начин да стигнете от летището до вашия хотел / настаняване. По този начин ще можете да пристигнете и да излезете от летището толкова по-бързо и по-евтино. Добър източник е или да погледнете градските водачи, да посетите уебсайта на летището или просто да потърсите предложения в Google.

2. Ако пътувате дългосрочно, архивирайте вашите изображения

Повечето хора обичат да правят снимки, когато пътуват. Но понякога камерата ви може да се загуби, да бъде открадната или да загубите изображенията си по друг начин. Ако пътувате за дълго, например над две седмици, ви препоръчваме да архивирате вашите изображения.

3. Надпишете багажа си

Наличието на обозначителен знак с името ви, може да бъде от голяма полза. Първо, това ще ви помогне да забележите багажа си, когато пристигне и също така ще предотврати случайното вземане на куфара ви от някой друг.

4. Пътувайте извън сезона

Пътуването извън сезона е чудесен начин да се сдобиете с по-евтини полети, настаняване и да намерите някои фантастични пакетни оферти. Освен това може да ви осигури по-тих плаж и басейн или да ви попречи да оставате постоянно зад тълпите.

5. Проучете най-добрия начин да платите за нещата

Преди да пътувате, проучете най-добрия начин да платите за всичко. Някои дестинации няма да имат много банкомати, така че е най-добре да вземете пари в брой със себе си. А някои дестинации приемат само пари в брой, което означава, че непрекъснато ще трябва да теглите пари, което може да доведе до получаване на много такси за банкомати. Ако решите да платите с карта, това също може да бъде скъпо с такси за използване, както и с обменни курсове за чуждестранни валути. Понякога може да успеете да получите специални карти, които имат ниски или никакви такси.

6. Спазвайте местните закони и правила

В някои дестинации е забранено да се фотограгира. Няма твърде много места с такива правила, но когато видите знаци, трябва да ги спазвате и да спазвате правилата, тъй като не искате да не уважавате местните жители или потенциално да бъдете арестувани за сериозни проблеми.