7 от най-впечатляващите европейски острова

  • 7 от най-впечатляващите европейски острова
    7 от най-впечатляващите европейски острова

В и около Европа има стотици острови, които притежават уникална култура и особености.

Те по нищо не отстъпват на своите световно известни събратя и всеки един от тях има неповторим чар.

Ето и някои от най-впечатляващите европейски острови, където може да се насладите на красиви плажове, завладяваща природа и много по-малко туристи.

Остров Брач, Хърватия

Брач е може би най-лесният за достигане от всички хърватски острови, тъй като можете да използвате ферибот, катамаран и дори самолет. Регионът е посещаван от туристи от цял свят, като местата, където можете да отседнете варират от удобни до ултралуксозни. Сред най-известните плажове са Златни Рат и Златен рог. Изключително интересен е и заострения край на острова, който е осеян с гладки бели камъчета, простиращи се навътре в морето.

Остров Форментера, Испания

Наричан „скрития скъпоценен камък“, Форментера е част от Балеарските острови в Средиземно море. Става изключително популярен през 60-те години, когато привлича много световни творци и артисти. Днес на острова се усеща фин лукс, който привлича световния елит. Въпреки, че е на няколко километра от Ибиза, тук няма да намерите клубове и целодневни партита. С преливащи се сини води и меки бели пясъци, островът е и дом на някои от най-забележителните плажове в света.

Остров Парос, Гърция

Островът се намира в Егейско море и е част от Цикладските острови. Намира се на 8 километра от Наксос. До острова лесно се достига с ферибот. Плажовете му са с чист ситен пясък, а водата е лазурно синя. Плажовете в Парос са идеални за семейни почивки. Едно от интересните занимания там е разглеждането на многобройните заливи с лодка, като има много места, от които можете да си наемете и да се разходите до някои от тях.

Малта

Островната държава Малта е разположена в центъра на Средиземно море. В нея ясно се вижда влиянието на съседните ѝ държави, както от Европа, така и от арабския свят, като най-силно се усеща във Валета, една от най-възхитителните столици в Европа. Едно от най-посещаваните места е двореца Casa Rocca Piccola, обитаван от семейството на маркиз де Пиро от 9 поколения. Можете да разгледате части от къщата, а срещу допълнително заплащане да наемете и самия маркиз, който да ви разведе.

Остров Мадейра, Португалия

С целогодишния си мек климат и черни вулканични плажове Мадейра с право е сравняван с хавайските острови. Известен е със своята местна кухня, която заедно с типичните португалски рецепти, включва и невероятни морски ястия и много сладкиши. Атракциите на Мадейра са спиращи дъха крайбрежни скали, живописни разходки, буйни ботанически градини и изобилие от възможности за наблюдение на морски животни.

Остров Тенедос, Турция

Островът се намира в северната част на Бяло море и е един от малкото острови разположени на територията на Турция. Красивите плажове, богатата култура и природният чар правят Тенедос изключително привлекателен за туристите. Островът е популярна дестинация за жителите на Истанбул, които искат да избягат от града през лятото. До него може да стигнете с автобус и след това да се прехвърлите на ферибот. Може да се насладите на красиви плажове, сърф, както и да и посетите някои от ресторантите в района.

Остров Бурано, Италия

Бурано е бивше рибарско селце разположено във Венецианската лагуна и е само на 7 километра от Венеция. Целогодишно привлича множество туристи, заради цветните фасади на своите къщи. Не е ясно как е започнала традицията, но днес всички сгради са боядисани в ярки контрастни цветове. Освен колоритна дестинация, подходяща за снимки, в Бурано можете да се насладите на типичните венециански мостчета, малките занаятчийски магазини и красивите места за вечеря на открито до канала.