7 трика за здравословно хранене на летището

  • 7 трика за здравословно хранене на летището
    7 трика за здравословно хранене на летището

Всички сме се изправяли пред проблема да сме гладни на летището, но да не знаем какво точно да хапнем, защото повечето от предлаганите неща не са особено здравословни.

Ето и няколко трика за това как да успявате да поддържате режима си, дори по време на път:

1. Скритите съставки

Стойте далеч от всички сандвичи, пълни с тежки сосове и мазни меса. Съветваме ви да се въздържате от храни като майонеза, бекон и американските бургери. Избягвай дори сандвичите с риба тон и яйчените салати, които често съдържат голямо количество мазнини. Ако е възможно, изберете вегетариански сандвич с зеленчуци или с месо, богато на протеини – като пуешкото и пилешкото, а след това не се изкушавайте да слагате допълнително кетчуп, майонеза или чили.

2. Правилният избор

Някои магазини или ресторанти по летищата предлагат пиле на грил и зелени салати с дресинг, които са удачен избор.

3. Бърза закуска

Кисело мляко и йогурт с плодове – това са продукти, които можете да намерите почти навсякъде по летищата. Изберете такива с ниско съдържание на мазнини и малко количество захар. Има всякакви варианти – с фибри и шоколадови топченца, с плодове и зърнени култури.

7 трика за здравословно хранене на летището


4. Плодове

Плодовете и плодовите салати винаги са добра идея, тъй като са с ниско съдържание на мазнини и съдържат куп полезни съставки. Те засищат и ободряват, затова не ги пренебрегвайте

5. Ядки

На много места се продават големи пакети с ядки, смесени със сушени плодове. В умерени количества ядките са незаменим източник на полезни за сърцето вещества. Една порция може да съдържа около 140-160 калории и около 15 грама мазнини, но големите пакети по летищата съдържат около 10 порции. Ако сте склонни да прекалявате с порциите, най-добре е предварително да си поставите ограничение колко да изядете. Нормалната дажба на ядки е около 23 бадема, 49 шамфъстъка или 30 фъстъка.
7 трика за здравословно хранене на летището


6. Обуздайте глада си

Ако наоколо няма грам здравословно храна, а стомахът ви къркори и боботи като развалено радио, най-добре си вземете дълго обезмаслено кафе лате. Млякото съдържа протеини и калций, които ще ви заситят за известно време.

7. Бъдете подготвени

Има готови преносими пакети, които са добра алтернатива за път – те включват сурови ядки, соеви ядки, пресни плодове, мини моркови и бутилирана вода. За да не харчите допълнително пари, просто опаковайте домашно приготвени закуски или пресни плодове в ръчния си багаж. Носете си и празн бутилка, която да напълните с вода, след като минете през охраната на летището. Ако предварително си подготвите няколко неща за хапване, ще сте сигурни какво ядете и няма да е нужно да плащате двойно на щандовете по летището.