8 месеца на круизен кораб?

  • 8 месеца на круизен кораб?
    8 месеца на круизен кораб?

Преди малко повече от месец стартира най-продължителният круиз.

Корабът на “Viking Cruise” ще прекара в открити води цели 8 месеца. Той потегли от Лондон, на борда му се намират близо 930 пътници, като пътуването му ще продължи 245 дни, с което компанията цели да постави рекорд на Гинес за най-дълго плаване на кораб, превозващ пътници. 

Пътешествието тръгна от столицата на Великобритания на 31 август и ще обиколи 6 континента, 51 държави и 111 пристанища. Всичко ще приключи отново в Лондон, след като пътниците посетят страни в Скандинавия, Карибите, Южна Америка, няколко острова в Тихия океан, Австралия, Азия и Европа

По време на пътуването си, пасажерите ще имат възможност да спят в 23 различни града. Разбира се, не всеки може да си позволи да участва в поставянето на рекорд на Гинес. Един билет струва близо 93 хил. долара, което включва самолетен билет в бизнес класа, храна и безплатна екскурзия във всяко пристанище и всеки град

Корабът е построен през 2017 г. и е дълъг 227 м. На борда му има 10 изискани места за хранене – включително и няколко опции за гурме ястия. Всяка една каюта има собствена веранда, от която ще можете да се насладите на прекрасната гледка по време на пътуването. 

Разбира се, няма как да минем и през някоя и друга глезотия. Круизът предлага плувен басейн, библотеки, театър с представления от световна класа и спа процедури. Компанията повече от 20 години предлага на пътниците прежиявания, които ги потапят в различни култури. Така им се позволява да опознаят света докато се наслаждават на своя комфорт. 

На борда няма лица, които са под 18 години.