8 мини приключения за излизане от зоната на комфорт

  • 8 мини приключения за излизане от зоната на комфорт
    8 мини приключения за излизане от зоната на комфорт

Излизането от зоната на комфорт не е лесна крачка, но си заслужава, защото ви кара да кривнете встрани от коловозите на живота си.

Чиниите трябва да се мият и пералнята трябва да се пуска. Това обаче ни най-малко не значи, че трябва да умирате от скука през по-голямата част от живота си.

И ако нямате време, средства или смелост за велики авантюри из далечни непознати земи, ние ви предизвикваме да започнете с нещо малко.

Излезте от зоната си на комфорт с някое от следните мини приключения. И не забравяйте, че като излезете от зоната си на комфорт, вие я разширявате.

1. Излезте с нов човек. Независимо дали е първа среща или нов приятел, това ще вкара егото ви в линии. Преживяването може да е вълнуващо колкото скок с бънджи. Няма с кого да пътувате този уикенд? Пуснете обществена покана в социалната мрежа, понякога се появяват неочаквани отговори.

2. Разпънете палатка в задния си двор. На запад има цяло модерно течение, наречено гампинг (gamping = garden camping), което призовава хората, които по една или друга причина не могат да отидат на палатка сред природата, да я разпънат в задния си двор. Смяната на обстановката, на леглото, на мястото, на което се събуждате – могат да ви осигурят неочаквана доза адреналин.

3. Вечеряйте сами на непознато място. Открийте някое интересно ново място за хапване и се отдайте на бавна вечеря и хубав десерт. Бонус точка, ако дегустирате нова кухня.

4. Открийте нови места в квартала си. Обуйте удобни обувки и се отправете в посока, в която досега не сте потегляли. Просто се разхождайте без план и вижте какво ще се случи.

5. Изцапайте се. Открийте своя начин да се изцапате, да се изкаляте и напрашите. Запишете се за кално състезание, правете кални кексове или засадете нови цветя в градинката пред блока.

6. Изберете си местна забележителност. Човек често подценява музеите в собствения си град. Както и градините и останалите „туристически“ атракции, защото знаем, че винаги можем да ги посетим. Превърнете това „винаги“ в „днес“, изберете си забележителност и я посетете.

7. Измокрете се. Това лято това не е трудно – щом завали, не бързайте да се скриете на сухо. Радвайте се на всяка капка, както сте го правили, когато сте били малки. Скочете с двата крака в локва.

8. Играйте си на фотограф. Вземете фотоапарата или телефона си и отидете на някое любимо място с намислена идея – цветя, архитектура, дребни детайли, храна, възрастни хора, кучета... Снимайте, докато не ви писне.