Кино за пътешественици през август

  • Кино за пътешественици през август
    Кино за пътешественици през август

Август е перфектният месец за началото на околосветско пътешествие. И ако още не му е дошло времето на вашето истинско, от Евро синема и културен център G8 в София имат изкушаващо предложение, с което да преборите лятната скука в града.

Кино за пътешественици” е филмова поредица, която от удобните седалки на киното ще ви отведе до най-отдалечените и екзотични земи на планетата, много от които трудно достъпни за неподготвени туристи. Всяка вечер от 6 до 16 август благодарение на сдружение „Pozor Company“ ще можем да видим по два филма. 

Ето и няколко акцента от програмата:

"24 вкуса от Неапол"

Най-добре може да опознаете един град като се доверите на местните. 24 неаполитанци представят своя роден град чрез кратки новели, в които повеждат зрителите из живописните улички на Неапол, срещат ги с местните, разказват любопитни факти от историята на града и всичко това с акомпанимент на традиционната неаполитанска музика.

"Утре сме на друго място"

Той е наивен мечтател с налудничави хрумвания. Тръгва да обикаля света с мотор и живее от парите, които успява да изкара по пътя. Накрая открива нещо, което дори не е търсел. Историята на Даниел Ринц е неочаквана и не по план, но те потапя смело в живота на един млад авантюрист, тръгнал на път, за да се срещне с непознати култури. Прочетете и какво разказа Даниел Ринц в интервю специално за Peika.bg.

"Истории от Бейоглу"

Впечатляващ портрет на Бейголу – сърцето на Истанбул. Една любопитна разходка, която ще ви разведе както из скритите места на колоритния квартал, така и по най-оживената улица в Истанбул - „Истиклял”. Ще ви срещне с интересни обитатели на квартала, които ще ви разкажат за най-известните културни средища в града, ще се запознаете с нощните птици в местните клубовете, които за първи път решават да свалят маските и да разкрият истинската си самоличност.

"Меден месец на път"

Майк Клиър и съпругата му Алана тъкмо са се оженили и решават още в първите си дни като семейство да се впуснат в щура авантюра. Вместо да заминат на някой тропически остров за медения си месец, двамата британци поемат на сватбено пътешествие, което ще подложи брака им на изпитание - 31 000 км върху седалката на мотоциклет с кош. От Аляска до Аржентина. 207 дни. По пътя интервюират 116 двойки - от християни и полигамни протестанти до суингъри и порно актьори. Всички те им дават своите съвети за дълъг и успешен брак. Майк заснема цялото приключение и го превръща в документален филм. „Меден месец на път“ е колкото за пътуване, толкова и за любов, психология, културология. А възможна ли е вечната любов – става ясно накрая. Ето какво разказа Майк в интервю специално за Peika.bg.

"Джанапар"

23-годишният британец Том Алън изоставя подредения си живот на Острова и предприема тригодишно пътешествие с велосипед, по време на което преминава над 20 000 километра на три континента – Европа, Азия и Африка. Сред вълнуващите срещи го очаква и една, която ще промени завинаги живота му, в Ереван той среща бъдещата си съпруга.

"Краят на пътя"

Двама от най-известните стенд-ъп комици на Лондон – Алексис Дабъс и Сай Томас, предприемат вълнуващо пътуване, с което искат да преоткрият себе си и приятелството си. След като се сдобиват с автомобил втора употреба за 100 британски лири, двамата пътешественици поемат по дългия 6000 километра маршрут, включващ колоритните пейзажи на Мароко, Мавритания, Сенегал и Гамбия.

"На стоп до Истанбул"

Двама белгийци на средна възраст решават да стигнат на стоп от Белгия до Истанбул. За да е още по-интересно предизвикателството, те си купуват билет за самолет обратно към дома от Истанбул за след седем дни. По пътя си Дими Думортие и Карстен де Вилдер интервюират и заснемат 20 различни шофьори, като събират невероятната си авантюра в документалния филм „На стоп до Истанбул“ (Hitchtanbul). Ние пък интервюирахме тях малко след като за пръв път се оказаха в София. Ето го и нашето интервю с Дими и Карстен.

*

Билетите са по 7 лв./5 лв.,  в продажба от 3 август. Вижте пълната програма на Кинов за пътешественици в културен център G8 и пълната програма на Кино за пътешественици в Евро Синема.