8 неща, които няма нужда да вземаме в багажа си

  • 8 неща, които няма нужда да вземаме в багажа си
    8 неща, които няма нужда да вземаме в багажа си

Често когато пътуваме вземаме прекалено много вещи, които така и не ползваме. Затова сме ви подготвили списък с тези неща, които съвсем спокойно можете и да не носите със себе си. Ето ги и тях:

1. Скъпи бижута

Дори ако пътувате с петзвезден круиз, оставете скъпите си бижута у дома. За жените дори и е препоръчително да обръщат годежните си пръстени с камъка навътре към дланта, когато минават през местни пазари, защото рискът от кражби по време на пътуване е голям. Ако все пак носите със себе си скъпи бижута, не ги оставяйте в хотелската си стая, а в сейф на рецепцията, например, в ръчния си багаж или върху себе си.  

2. Прекалено много техника

В наши дни повечето хора имат смартфон, лаптоп, таблет, електронен четец, фотоапарат, външни батерии... Преди да сложите всичко това в багажа си обаче си дайте сметка какво наистива ви трябва и вземете само най-важното – всичко останало оставете у дома.

3. Козметика в големи опаковки

Всички предпочитаме личните си козметични продукти, но когато пътуваме, не е най-доброто решение да изпълним огромно пространство в багажа си с големи расфасовки от тях (освен ако не става въпрос за ходене на къмпинг или отсядане в хостел за дълго време). Можете да вземете малки разфасовки със себе си, като прецените колко ще ви бъде достатъчно за периода на пътуването. 

4. Сешоар

Дори не мислете за това. Опаковането на сешоар просто заема ненужно ценно място в куфара ви и добавя тежест към чантите ви. Освен това във всеки хотел се предлага сешоар. 

5. Хартиени пътеводители

Пътеводителите са хубаво нещо, но вече живеем във XXI в. и можете да намерите цялата необходима информация онлайн или да я изтеглите на вашия смартфон или таблет.

6. Прекалено много дрехи

Често прекаляваме с дрехите, които вземаме за пътуване или пък избираме неподходящи такива. Затова най-добре е да си дадем реална сметка за това какво искате да носите и от какво наистина имате нужда. Изберете такива, които ще могат да се комбинират лесно, както и да ви бъдат удобни.

7. Скъп куфар

Съветваме ви да не носите скъп куфар със себе си, тъй като той само привлича вниманието на крадците.  

8. Обувки

Носете със себе си един чифт удобни обувки за ходене/бягане, един чифт официални обувки (ако ви предстои официален повод) и едни джапанки. Не се изкушавайте да вземате всички обувки от вкъщи, за да ви отиват на облеклото, тъй като е напълно ненужно.