Бристол - градът за всеки тип туристи

  • Бристол - градът за всеки тип туристи
    Бристол - градът за всеки тип туристи

Aко сте почитатели на големите градове, но все пак не искате типичната мегаполисна атмосфера, Бристол е място, което наистина си заслужава да посетите.

Там може да намерите всичко от средновековна архитектура, стрийт арт фестивали, големи и красиви паркове и тесни калдъръмени улици.  

Бристол се намира на 200 км от Лондон и интересен факт за него е, че той е първият град в Обединеното кралство, който е бил обособен за колоездене.

Този английски град предлага на посетителите си както възможности за разпускане сред обширни паркове, така и авантюристични опции за разходка из пристанищата. Освен това Бристол е обграден от редица хълмове и долини, които водят до югоизточния морски бряг на Англия. И тук няма как да не отбележим една от най-значимите бристолски забележителности - Клифтън Съспеншън бридж - един от първите висящи мостове в света.

Бристол - градът за всеки тип туристи


Любопитно е, че градът си има своя собствена валута – бристол паунд, както и че разполага с театър, който се намира в бивша пивоварна. За любителите на нощния живот трябва да отбележим, че всяка нощ в Бристол може да се превърне в уникална история! Независимо дали е през уикенда или през седмицата - забавленията никога не свършват. Освен това музикалното разнообразие в клубовете в града е една от причините за стремглавото привличане на множество меломани.

Препоръчваме ви да посетите Бристол, тъй като той определено може да предложи по нещо за всеки тип туристи.