Макетните забележителности в Англия

  • Макетните забележителности в Англия
    Макетните забележителности в Англия

Любители сте на английския стил и култура?

Съществуват някои места, където буквално може да разгледате всички забележителности в страната наведнъж. Само трябва да посетите миниатюрните селища, които са се превърнали в традиция на острова още през 20-те години на миналия век. Те представляват градини, изпълнени с макети на едни от най-популярните обекти в страната.

Някои от тези миниатюрни селища са туристическа забележителност, продават билети и разчитат за поддръжката си на приходите от посетители. Други са в частни градини и съществуват за удоволствие само на своите собственици.

Сред тях има такива, които са копия на съществуващи места, както и други, които са изцяло измислени. С времето миниатюрните селища се развиват дотолкова, че дори се специализират в историческото време, което отразяват или в специфичния начин на живот, който представят.

Те се явяват като още един пример за присъщите за британците спокойствие, постоянство, последователност, упоритост и характерен ексцентризъм.

Въпреки че миниатюрните селища са изключително различни едно от друго, тяхна обща черта е големината им. Макетите на сградите са с височина малко под метър. Друго общо, което имат помежду си е, че творенията са пресъздадени с огромна прецизност и внимание към детайла.

Препоръчваме ви, ако посетите Великобритания и да се отбиете до някое миниатюрно селище. Определено няма да съжалявате и ще се докоснете още повече до живота на местните.