Четири филма за пътуване, които да гледаш януари

  • Четири филма за пътуване, които да гледаш януари
    Четири филма за пътуване, които да гледаш януари

Четири невероятни филма за пътешествия, които да гледате в София този месец

По време на тазгодишното издание на фестивала Sofia MENAR зрителите отново ще пътешестват по света, благодарение на програмата „Кервансарай”, включваща четири премиерни заглавия, които ще отведат публиката до трудно достъпни места и мечтани дестинации.

Средиземноморие”

Четири филма за пътуване, които да гледаш януариСнимка: Sofia MENAR

Mащабен проект на Ян Артюс-Бертран и Мишел Питио, които поемат на едно вълнуващо пътешествие по въздух, за да документират отвисоко един от най-разнообразните района в света - Средиземноморието, с над 427 милиона обитатели, живеещи в 24 страни на 3 континента. Ако сте гледали "Човек", значи знаете колко величествено е киното на Ян Артюс-Бертран!

Прожекции:

18.01. Чешки център – 18.30 ч.

22.01. Културен център G8 - 18.00 ч.

26.01. Дом на киното – 19.00 ч.

29.01. Euro Cinema – 18.15 ч.

*

С трабанта до последен дъх”

Четири филма за пътуване, които да гледаш януариСнимка: Sofia MENAR

Любимата поредица на българските зрители за жълтите трабанти отново присъства в програмата на Sofia MENAR. В третата част „С трабанта до последен дъх” Дан Пршибан и неуморният му екип се отправят на най-предизвикателното пътешествие досега - от Австралия през Източен Тимор, Индонезия, Малайзия и Тайланд. Над половин година, при екстремни условия и с десетки предизвикателства от страна на природата, авантюристите остават верни на своите жълти картонени возила.

Прожекции:
19.01. Дом на киното – 19.00 ч.
21.01. Културен център G8 – 19.30 ч.

*

Хващай пътя: Индия

Четири филма за пътуване, които да гледаш януариСнимка: Sofia MENAR

В „Хващай пътя: Индия” двама приятели решават да се включат в предизвикателство, което ще помнят цял живот - 12-дневно приключение с рикши из Индия. Стартова точка - Мумбай, финал - Ченай. Зрителите преживяват успехите и неволите на Рик и Кийт по пътя и ги подкрепят заедно с хиляди колоритни индийци, които съпровождат своите любимци. Според "Lonely Planet" това е едно от десетте най-запомнящи се приключения в света.

Прожекции:

14.01. Културен център G8 - 18.45 ч.

23.01. Дом на киното – 20.00 ч. (с "Танцът на Ганеша")

27.01. Чешки център – 18.30 ч.

29.01. Euro Cinema – 16.45 ч.

*

"Като на игра"

Четири филма за пътуване, които да гледаш януариСнимка: Sofia MENAR

Британецът Джон Бърдмор се впуска в едно вълнуващо 9-месечно пътешествие из Централна Азия в компанията на своя 20-годишен джип Борис и талисмана си - плюшеното киви Тед. От пустинен Туркменистан, през красивите градове по Пътя на коприната в Узбекистан – Самарканд и Хива, до високите планински масиви в Таджикистан и забранените за туристи кътчета в Пакистан.

Прожекции:

20.01. Чешки център – 18.30 ч.

22.01. Euro Cinema – 17.00 ч.

29.01. Културен център G8 - 18.00 ч

*

Sofia MENAR стартира на 12-и януари и продължава до 29-и януари в Дома на киното, Културен център G8, Евро Синема, Чешки център и Гьоте институт. Пълната програма вижте тук.