Да бъда или не – свежа пиеса за живота на актьора

  • Да бъда или не – свежа пиеса за живота на актьора
    Да бъда или не – свежа пиеса за живота на актьора

Спектакъл – обяснение в любов към театъра, забавна и свежо поднесени размисли на тема какво е да си актьор.

Една пиеса, която е колкото театър, толкова и пътешествие. Представление, което ще ви разведе като в интерактивен музей из основните етапи от развитието на театралното изкуство от създаването му до днес. Не само с „падане, ставане и говорене на глупости, за да се смеят хората“, но и с няколко кукички, на които се закачат сериозни мисли (като думите от монолога на Дон Жуан: „Лицемерието е моден порок“).

С много чувство за хумор, тази комедия задава въпроса „Да бъда или не...” актьор. Едновременно смешна и болезнена изповед на седем актьори, които разкриват част от тайните на театъра и смисъла от неговото съществуване.

"Този спектакъл е мечта, изповед и обяснение в любов към театралното изкуство и публиката“, каза режисьорът му Димитър Стефанов (режисьор и на други любими пиеси като „Разкази от бъчвата“ и „Живак“).

Да бъда или не“ припомня текстове от отдавна забравени пиеси, които и до днес са актуални. На сцената се забърква коктейл от произведения на Софокъл, Молиер, Уилям Шекспир, а сценарият е колективно дело на всички участници в трупата. Изненадата тук е музиката към пиесата, чийто автор е Ованес Торосян.

Представлението е на фондация Театър Корсар и е част от афиша на Нов театър НДК. В ролите ще видите Анна Станчева, Димитър Живков, Мая Гелева, Николай Луканов, Цветан Николов, Юлия Коларова, Юлиян Балахуров.