Да погалиш тигър

  • Да погалиш тигър
    Да погалиш тигър
  • Да погалиш тигър
    Да погалиш тигър
  • Да погалиш тигър
    Да погалиш тигър
  • Да погалиш тигър
    Да погалиш тигър
  • Да погалиш тигър
    Да погалиш тигър

Мечтали ли сте си някога да погалите тигър? А да полегнете до мечка? Тези и всякакви подобни близки срещи с дивите животни можете да преживеете в една от най-необичайните и противоречиви зоологически градини в света – Зоопарк Лухан (Zoo De Lujan) в околностите на аржентинската столица Буенос Айрес.

Стига да поискате, можете да яхнете лъв и да храните гепардите от ръката си. Да влезете в клетката на лъва тук не е забранено, дори е препоръчително и дори деца могат да го правят.

Трудно обаче може да се каже, че има някакви обезопасителни мерки – всичко е оставено на естествения подбор. Засега не е имало сериозни инциденти, но безопасността е причина зоопаркът да търпи сериозни критики, включително и от природозащитници, които смятат, че за да държат животните спокойни, служителите им дават упойващи вещества.

Ето какво споделя един от посетителите на зоологическата градина: „Учудващо, но първоначалното ми притеснение да вляза в клетката на тигъра, беше бързо преодоляно. Колко глупаво, си помислих, че съм се притеснявал да се сближа с тези спокойни и величествени животни, които сега ближеха мляко от ръката ми. Все пак сърцето ми подскочи, когато един от тигрите се прокрадна зад мен, премина плътно покрай кръста ми и шмугна масивната си глава под ръката ми, за да се включи в действието“.

А вие бихте ли погалили тигър?

Полезна информация: Зоопарк Лухан се намира на около 50 км от Буенос Айрес. Входната такса за чужденци е 130 песос (около 45 лв.).