Немска пивоварна забранена за простолюдието

  • Немска пивоварна забранена за простолюдието
    Немска пивоварна забранена за простолюдието

Едно от местата, които задължително трябва да посетите, ако отидете в Мюнхен и сте любители на бирата, е историческата пивоварна Хофбройхаус.

Тя се намира в близост до сградата на кметството. Построена е през 16-ти век и в нея се е варяло пивото за нуждите на тогавашната аристокрация. Интересен факт е, че простолюдието не е можело да влиза в сградата и дори в двора, чак до 1882 г., когато гостоприемницата към пивоварната отваря врати.

Ако посетите Хофбройхаус в наши дни, ще забележите внушителните мащаби на зданието. Вътре пък ще можете да се насладите на всякакви видове бира
филтрирана, нефилтрирана, жива, пшеничена, тъмна, светла, червена, баварска... С дуги думи – има по нещо за всекиго.

Немска пивоварна забранена за простолюдието
Снимка: @felixtriller/Flickr


Тази историческа бирария се разпростира на три етажа. В основната зала на първия етаж често може да срещнете оркестри, които забавляват клиентите с музиката си. Има възможност да бъдат посетени и самите помещения, в които се вари бирата.
Немска пивоварна забранена за простолюдието
Снимка: Rubén Vique/Flickr

По време наВтората световна война на втория етаж на пивоварната са се срещали Хитлер и негови съратници, за да обсъждат държавните дела. Дори на тавана има нарисувана свастика, която обаче сега е покрита с баварското знаме и няма как да бъде видяна. На третия етаж на Хофбройхаус пък може да видите цялата история на мястото, разказана в картини и снимки.

Немска пивоварна забранена за простолюдието


Силно ви препоръчваме да посетите това емблематично и типично немско местенце. Атмосферата е наситена с много история, пък и изборът от видове бири е главозамайващ.

Полезна информация:

Пивоварната работи без почивен ден от 09:00 часа до полунощ. За повече информация посетете сайта.