Едно приключение „От Скалистите планини до Червените скали”

  • Едно приключение „От Скалистите планини до Червените скали”
    Едно приключение „От Скалистите планини до Червените скали”

Железопътната компания Rocky Mountaineer представя нов маршрут от Колорадо до Юта за своите луксозни пътувания с влакове и вече е удължила тазгодишния сезон, за да побере повече пътници.

Маршрутът „От Скалистите планини до Червените скали” ще бъде двудневно пътуване с влак между Денвър и Моаб, с нощувка в Гленвуд Спрингс. Между Денвър и Гленууд Спрингс влаковете ще пътуват покрай река Колорадо и през поредица от каньони със стръмни, здрави скални стени. Маршрутът между Гленвуд Спрингс и Моаб предлага разнообразни пейзажи, включително планински гледки, пустинни скали и скални образувания. Маршрутът ще бъде в експлоатация от 15-и август до 18-и ноември 2021 г., което е разширяване на първоначално планирания сезон поради търсенето.

Гостите по новия многодневен дневен маршрут ще се насладят на разказване на истории на борда, регионална кухня и красива природа в вагоните със стъклени куполи на влаковете. Компанията работи с местни туристически организации, хотели и туроператори, за да организира ваканционни пакети, които включват обиколки, дейности и престой в Денвър и Моаб, така че гостите могат да изживеят още повече от региона. Този нов маршрут ще бъде в допълнение към трите си железопътни линии, които се движат в Канада, между Ванкувър и канадските скалисти градове Банф, Лейк Луиз и Джаспър.

Този влак не само осигурява устойчиво пътуване през великолепните канадски Скалисти планини, но и подкрепя усилията за опазване на околната среда в цяла Канада.

„Работата по намирането на нов маршрут тече от няколко години, тъй като трябваше да намерим специално място с много от същите характеристики, които имаме в Западна Канада – невероятна природа, емблематични дестинации и опция за цял ден, многодневен пътуване, което се преживява най-добре с влак”, казва Стив Саммут, президент и главен изпълнителен директор на Rocky Mountaineer. „От Скалистите планини до Червените скали” ще имат всичко това и много повече и е възможност да внесем нашето всепризнато преживяване Rocky Mountaineer в покажете епичната природа на югозападната част на САЩ.”

Rocky Mountaineer осигурява устойчиво пътуване през канадските Скалисти планини и подкрепя усилията за опазване на околната среда в цяла Канада. Повече информация относно маршрута „От Скалистите планини до Червените скали” можете да намерите тук