Екстремни приключения в Ботевград този уикенд

  • Екстремни приключения в Ботевград този уикенд
    Екстремни приключения в Ботевград този уикенд

На 9 и 10 юни в района на Ботевград ще се приютят всички приключенци и любители на екстремните изживявания! Тогава ще се проведе „Приключенски многобой - Ботевград 2018“

Събитието е подходящо за възрастни и деца над 12 години, така че независимо дали с приятели или със семейството - забавлението ще е гарантирано. Арена на приключенията ще бъде средновековната крепост „Боженишки Урвич”, край с. Боженица.

Скално катерене и спускане по скални отвеси, проникване в пещера, задачи с ориентиране и логика, умения за стрелба с лък, решаване на приключенски задачи са част от предизвикателства, които ще можете да преодолявате през уикенда. Голямата изненада в тазгодишното издание е екстремно спускане по специално създаден въжен тролей!

Екстремни приключения в Ботевград този уикенд

Ако пък сте по-лежерно настроени, не се притеснявайте, ще има интересни занимания и за вас! На „Урвишка поляна“ (под крепостта) ще се организират тийм билдинг игри и развлечения като конна езда и преминаване по въжена градина. Ще бъде обособена и арт работилница на открито, включваща български занаяти като: керамика, дърворезба, дървопластика, кукларство и килимарство. Освен заредени с много положителни емоции, петима късметлии от посетителите ще си тръгнат и с екстремен подарък – ваучер за моторен полет с паратрайк!

Екстремни приключения в Ботевград този уикенд


Достъпът до крепостта “Боженишки Урвич” ще остане свободен
за всички и желаещите ще могат да се изкачат по алеята до хълма и да видят средновековен скален надпис, интересни скални феномени, скален параклис и удивителни панорамни гледки.

На 10 юни (неделя) крепостта и Урвишка поляна ще посрещнат деца от училищата в Община Ботевград, за които също са предвидени атрактивни игри и развлечения.

Екстремни приключения в Ботевград този уикенд

Входът за събитието е свободен, всички забавления и атракции са безплатни. Изпитанията от многобоя ще преминават с помощта на професионални инструктори и при взети всички мерки за безопасност. Така че, дори да сте по-неопитни - няма от какво да се притеснявате. Всички ентусиасти, които желаят да се запишат за участие, могат да го направят ТУК.

За повече любопитна информация и подробности относно записването за състезателната част на мероприятието, следете Фейсбук страницата: „Приключенски Многобой, както и Фейсбук събитието „Приключенски Многобой – Ботевград 2018“.

Екстремни приключения в Ботевград този уикенд

Всички фенове на приключенията трябва да знаят, че „Приключенски Многобой – Ботевград 2018“ дава официален старт на „Приключенски Екстрийм Тур“, който в рамките на два месеца ще премине през градовете Ботевград, СофияМездра и Своге.