Гренландия една нетипична и магична дестинация

  • Гренландия една нетипична и магична дестинация
    Гренландия една нетипична и магична дестинация

Нека в тези горещи дни ви отведем до едно място, където ледът е в изобили.

Гренландия със сигурност не е една от най-популярните дестинации, нито пък е нискобюджетна. Ако някой ден обаче ви се отдаде възможност да се докоснете до нейните красоти, ви съветваме да го направите.

Теоретично Гренландия би трябвало да има много повече общи неща със страните от Северна Америка. И тя има, географски и етнически Гренландия се доближава до коренното население на американския континент, но всъщност огромният остров има много повече обща история с Европа.

Около 3/4 от площта на Гренландия е заета от постоянна ледена шапка, която датира от между 400 хил. и 800 хил. години. Населението на острова е около 56 хил. души, като по-голямата част от тях обитават столицата Нуук.

Гренландия една нетипична и магична дестинация

Основните дейности, чрез които хората в Гренландия изхранват семействата си, включват лов на различни видове едри морски обитатели, риболов. В последните години туризмът също се разраства като отрасъл

Средните температури в столицата Нуук варират между -8 и 7 градуса през годината, но има и години, в които времето е по-благосклонно и дори приятно. Най-големият град в южната част на Гренландия е Какорток и определено си заслужава да го посетите. Там ви очаква местен музей, който разкрива богати колекции от древното скандинавско изкуство. Черквата Хвалси, първият християнски храм на острова, е една от най-добре запазените руини от периода на първите скандинавски племена, пристигнали в Гренландия.

Гренландия една нетипична и магична дестинация

Нещо доста любопитно е, че в Уумманнак се провежда Световното първенство по голф върху лед, като игрището за голф се изгражда върху ледник.

За всички, които мечтаят да видят северното сияние или пък са почитателите на „белите нощи“, Гренландия е мястото за тях. Слънцето в Гренландия почти не залязва в периода от 25-и май до 25-и юли. През юни обикновено то изгрява преди 3 сутринта, а залязва малко преди или след полунощ.

С други думи Гренландия определено е едно от най-магическите места, които съществуват на Земята и със сигурност ще ви остави незабравими спомени.