Индия и Виетнам отново ще приемат международни туристи

  • Индия и Виетнам отново ще приемат международни туристи
    Индия и Виетнам отново ще приемат международни туристи

Индия

След 18 месеца затваряне на границите, Индия е готова да посрещне първите си международни туристи от 15-и октомври.

Министерството на вътрешните работи обяви в четвъртък, че ще започне да издава туристически визи за международни посетители този месец. Туристите, които искат да пътуват до Индия с чартърен полет, ще могат да го направят от 15 октомври, преди други пристигания да бъдат разрешени месец по-късно с търговски полети, на 15 ноември.

Понастоящем хората са задължени да носят маски в обществения и градския транспорт в някои райони. В цялата страна са въведени ограничения за социално дистанциране и капацитет и няколко държави издават глоби за неспазване.

Индия все още не е детайлизирала изискванията за влизане за входящи пътници след отварянето на границите, но ние ще актуализираме тази статия, когато има повече информация. Междувременно можете да следвате най -новите насоки чрез индийското министерство на вътрешните работи.

Виетнам

Докато Виетнам се готви да посрещне туристите на курортния остров Фу Куок следващия месец, правителството разкри планове за потенциално отваряне на Хой Ан и залива Халонг за някои посетители през декември, преди да се отвори изцяло през юни следващата година.

Повече от година след като пандемията принуди границите на страната да се затворят, Виетнам разработва поетапно подход за отваряне. В Фу Куок следващия месец ще стартира пилотна схема, която ще позволи на напълно ваксинирани посетители да пътуват до там без карантина. Само туристи категоризира от Виетнам като страни с нисък риск могат да посетят Фу Куок. Сред тях са редица европейски държави, САЩ, Австралия, Близкия изток и Североизточна Азия.

Първоначално броят на посетителите ще бъде ограничен, а пътуванията им ще бъдат ограничени до Фу Куок. От декември се очаква да може да се пътува и до Халонг, Хой Ан, морския курорт Нячанг и столицата на приключенския спорт в страната Далат.

Международните туристи, които желаят да посетят страната, трябва да бъдат напълно ваксинирани, като втората доза се прилага най-малко 14 дни и не повече от 12 месеца преди датата на влизане.Също така те трябва да представят на отрицателен резултат от PCR тест, направен не повече от 72 часа преди летене.

Виетнам също обмисля въвеждането на паспорти за ваксини или здравни карти, за да се улесни безопасното отваряне. Спецификите все още се носят във въздуха, но служителите се надяват системата да е налице, преди да отвори напълно границите за туристи по целия свят през юни следващата година.