Интересни събития този уикенд (20-22 октомври)

  • Интересни събития този уикенд (20-22 октомври)
    Интересни събития този уикенд (20-22 октомври)

Този уикенд ви очакват много интересни неща!

В цялата страна предстоят събития за любителите на изкуството, адреналина и разбира се - пътешествията. В едно от тях ще сме включим и ние от Peika.bg! Вижте по-надолу кое е то!

За повече информация последвайте линковете. Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

 СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Изложение Травъл Експо

20 - 22 oктомври

„Травъл Експо” е най-интересното и полезно изложение за пътешественици и туристи. То събира на едно място всички най-добри туристически агенции. Те ще представят своите предложения за почивки на екзотични дестинации, ски-ваканции и круизи в страната и в чужбина. По време на „Травъл Експо“ ще има и изключително интересни презентации и лекции на професионални пътешественици и известни травъл-блогъри. Peika.bg също ще бъдем там и ще ви представим някои от  мистичните места в България! Очакваме ви в Sofia Ring Mall! Повече информация тук.

*

CineLibri 2017

20 - 22 oктомври

Третото издание на „Синелибри” (11-22 октомври) ще предложи на публиката уникална съвкупност от  киносъбития, литературни премиери и музикални импресии. Билетите за всички прожекции в София са в продажба. Освен тържественото откриване на 11 октомври в зала 1 на НДК с филма „По действителен случай” на неуморния провокатор Роман Полански и церемонията по награждаване на 14 октомври в зала 1 на НДК с прожекция на „Ана Каренина. Съдбата на Вронски”, зрителите вече могат да видят програмата на 31 пълнометражни с 150 прожекции в столицата. Повече информация тук

*

ED SOLO в клуб ТЕРМИНАЛ 1

20 oктомври

Ед Соло е известен английски диджей и продуцент. Кариерата му започва през 90-те години на миналия век и все още е един от най-търсените и популярни електронни диджеи в света. Работи с имена като Deekline, Fatboy Slim, Roots Manuva, Shy FXBeardyman, JFBи много други. Вратите на клуба отварят в 22:00 ч., а началото на сетовете е малко след полунощ. Допълнителна информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Есенен салон на изкуствата

до 4 ноември

И тази година Есенен салон на изкуствата обединява над 20 фестивала, стотици събития и продължава до 4 ноември 2017г. Организиран от община Пловдив и партньори, той е най-големият културен формат в града. Тринадесетото му издание ще бъде открито с разтърсващия концерт „50 години ЩУРЦИТЕ“ на 3 септември на Античния театър. Всички събития вижте тук.

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВАРНА

Изложба "Филателно море"

до 31 октомври

Изложбата „Филателно море“ е посветена на 138-ата годишнина на Българския военен флот. Тя включва над 100 ценни екземпляра пощенски марки, картички и печати – част от фонда на музея и екземпляри от личните колекции на варненски филателисти. Можете да я видите във Военноморския музей, Варна. Повече информация тук

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Изложба "Плаващите кейове през обектива на..."

до 12 ноември

Изложбата е посветена на житейския и творчески път на най-известния габровец – Христо Явашев. Като част от съпътстващата програма, през месец август бе обявена отворена публична покана за представяне на любителски и професионални снимки, запечатали последния проект на Кристо и Жан-Клод „Плаващите кейове“. Фотосите ще бъдат разположени на крайречната алея „Аврам Гачев“. Още информация тук.

*

Карикатурен десант 2017

5 октомври - 1 март

Музеят „Дом на хумора и сатирата“ ще открие новия творчески сезон с традиционното си събитие от есенния културен календар, посветено на изкуството на карикатурата – „Карикатурен десант“. Залите на Веселата къща вече се „окупират“ от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове на творци от цял свят. Посетителите ще могат да разгледат 7 мащабни изложби с над 500 творби на 150 автори. Всички изложби, които ще гостуват в Габрово, можете да видите тук.

*

СЪБИТИЯ В ДРЯНОВО

Празник на град Дряново

20 - 22 oктомври

Тази година връхната точка на тържествата ще бъде на 20, 21 и 22 октомври. Дни на концерти, изложби, състезания, панаир с любимите блъскащи колички, гондола, паратропер, захарен памук и пр. Подробности – тук.

*

СЪБИТИЯ В БОТЕВГРАД

Приключенски многобой Ботевград 2017

22 oктомври

Събитиет e опредназначено за всички почитатели на високия адреналин и времето, прекарано сред природата. То ще се проведе във и около средновековна крепост „Боженишки Урвич”, край с. Боженица. Сред екстремните предизвикателства, очакващи желаещите да се включат в състезателната част, ще са катерене и спускане по скални отвеси под крепостта „Боженишки Урвич”, проникване в пещера, задачи с ориентиране и логика, умения за стрелба с лък. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ДЕВИН

Фестивал Чуйте Девин

20 -21 октомври

Първият фестивал на гайдари и кавалджии, заедно с таланти от всички изкуства, ще се проведе на 20 и 21 октомври в Девин. Градът ще посрещне музиканти и танцьори, художници и занаятчии, магове и лечители, както и всички почитатели на тяхното изкуство. В основата на идеята са два характерни за този край музикални инструмента - гайдата и кавалът.Целта на организаторите на фестивала е в Девин да се срещнат музиканти, които свирят на различни видове гайди в цяла Европа и по света. Родопските гайдари ще се надсвирват с музиканти от ИрландияМакедонияПортугалия, както и с инструменталисти от цяла България. Допълнителна информация тук

***