Интересни събития този уикенд (2 - 4 ноември)

  • Интересни събития този уикенд (2 - 4 ноември)
    Интересни събития този уикенд (2 - 4 ноември)

Ноември вече е тук. А сега нека да видим и кои ще са събитията през първия му уикенд!

Изкуство, култура, каузи, игри - всичко това ви очаква в дните от петък до неделя включително!

Ако не откривате своето събитие, разгледайте стотиците ни идеи за уикенд пътешествия 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Нощ на игрите

3 ноември

Първото издание на Sofia Game Night - съвместна инициатива на Гьоте-институт България и Game Dev Summit, която ще се проведе на 3-ти ноември (събота) с официален старт 18:00 ч., на разнообразни локации в София, ще постави на фокус различните аспекти на игрите - от процеса по разработване на различен тип игри, през икономическата роля на гейминг индустрията и електронните спортове, до крайния потребител и чистото удоволствие от играта. Събитието ще представи пред широка публика, вълнуващата гейм индустрия и независимата сцена в България. Специален акцент в Sofia Game Night ще бъде пътуващата изложба на Гьоте-институт и музея за медийно изкуство ZKM в Карлсруе „Games & Politics”, която може да бъде видяна в галерия Credo Bonum от 2-ри до 21-ви ноември. Още информация тук.

*

#съБУДИ доброто с Фондация “Бъдеще за таланти”

3 ноември

На 3-ти ноември 2018 г. на пешеходната зона на бул. „Витоша” Фондация „Бъдеще за таланти” организира Благотворителен базар на книгата и изкуствата със старт 10:00 ч. Събитието се провежда за втора път тази година, под надслов #съБУДи доброто в духа на празника на българските будители. В инициативата ще се включат голям брой издателства и хендмейт артисти. Ще бъдат изложени интересни заглавия, ръчно изработени аксесоари, принтове и други. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Пловдивските читалища с общ концерт на Деня на будителите

1 ноември

На 1 ноември 2018 г. Общинският читалищен съюз – Пловдив организира празничен  концерт в чест на общобългарския празник - Ден на народните будители на Римския стадион, с начален час  - 17 часа. В него ще вземат участие състави от 24 народни читалища, „територии на творчество и културни ценности“ от град Пловдив – Европейска столица на културата 2019г. Концертът се организира от Общински читалищен съюз - Пловдив,  в партньорство с Общински институт „Старинен Пловдив”. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен салон в Музея на хумора и сатирата

до 31 януари

Музеят на хумора и сатирата представя традиционното си есенно събитие, посветено на изкуството на карикатурата, с ново име – Карикатурен салон. На 25 октомври Салонът представя 5 карикатурни изложби, които ще останат в Музея до края на януари 2019. Петте изложби са с над 200 карикатури са. Гости на откриването на изложбите в Карикатурен салон са едни от най-известните български карикатуристи. Повече за събитието вижте тук.

***