Интересни събития този уикенд (8 - 10 декември)

  • Интересни събития този уикенд (8 - 10 декември)
    Интересни събития този уикенд (8 - 10 декември)

Какво ще се случва този уикенд?

Едни от най-интересните събития можете да видите по-долу!

Преди началото на почивните дни може да заповядате на премиерата на най-новата ни книга "Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици" на 07.12.2017 г. от 19:00 ч в бар "Петък". Ще се радваме да се видим там, да ви разкажем за нашите мистични разходки, да се потопим в магията на книгата и разбира се - да се забавляваме заедно. Приготвили сме ви много приятни изненади. Присъединете се към събитието във фейсбук.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Програма на бар "Петък"

01 - 31 декември

Искате някое готино място, на което да се забавлявате с приятели, да слушате свежа музика и да пийвате малиново вино, ексцентрични шотове или нещо друго по ваш вкус? Тогава вашата дестинация е бар "Петък". Вижте събитията, които са подготвили за нас и не ги пропускайте! Цялата програма за месец декември ТУК.

*

Концерт "С музиката на Джон Уилямс"

8 декември

Музиката от космическата сага STAR WARS ще зазвучи в зала “България” на 7 и 8 декември от 19:00 часа. Теми от - The Phantom Menace, Attack of The Clones, Revenge of The Sith, A New Hope, The Empire Strikes Back, Return of the Jedi и разбира се The Force Awakens в едно мултимедийно шоу за всички фенове! Ще чуете и още филмова музика от Джон Уилямс под диригентството на Максим Ешкенази в изпълнение на Софийска филхармония – “Индиана Джоунс”, „Хари Потър“, „Сам вкъщи“, „Джурасик парк“, „Супермен“ и „Извънземното“. Още информация тук.

*

Декемврийската вълна от скандинавска музика в TELL ME BAR

8 декември

Отпразнувайте 8 декември алтернативно - в компанията на Nordic Soundscapes в TELL ME. Пригответе се за танци до ранни зори, защото ще се телепортирате в друго измерение от извънземни звукови картини, закърмени със скандинавски легенди за морски чудовища, елфи и дракони, обитаващи земите, където северното сияние достига до дълбините на Valhalla! Повече информация за събитието тук.

*

ArTBoX Коледа и ArT-MUSIC-BoX

9 и 10 декември

Програмата на събитията включва работилници за коледна украса, музика, рисуване с индийска къна и мини арт-базар. Повече информация за участниците и програмата можете да намерите тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Сюрреалистично кабаре от Opera Chaotique

8  декември

Какво се случва, когато оперен певец и пианист и джаз барабанист се съберат и облекат алхимичните си мантии Музикалният казан на Opera Chaotique съдържа всякакви съставки - джаз мелодии и африкански бийтове, арии и пънк, нежни приспивни песни и готически кошмари. Загрейте тази отвара заедно с пиано и барабани, добавете връзка криви истории, щедро подправете с неконвенционален хумор, разбъркайте добре, сложете на огън и... се насладете на уникалното кабаре на Opera Chaotique - едно пиршество на сюрреализма с експлозивна музика и необичайно сценично изкуство. Вижте събитието тук.

*

Концерт на Булгара в Club VOID

9  декември

На теория това са електронни вълни на определена честота, но дали това ще го накара да асоциира червения цвят с неистовата жажда за живот, въодушевлението и страстта? Същото е и с музиката на Булгара. Как да разкажеш музиката на осмина мъже и две жени, отдадени на смесицата от традиция и новаторство? Булгара - групата, която използва дръм енд бейс, фънк и броукън бийтс, за да подчертае хармоничната красота на българския фолклор и преплитайки джънгъл, рок и джаз с фолклорни инструменти, доближавайки се до понятието уърлд фюжън, съществува от 2002г. Групата пристига в Club VOID в Пловдив за концерт на 9-ти декември, събота. Още информация тук.

*

Изложба "Последвай стъпките"

9 - 31 декември

След дълъг път из страната изложбата "Последвай стъпките" на Таратанци пристига и в PLOVEDIV. В нея са включени графични изображения на български народни хора от всички фолклорни области. Всяко хоро, изиграно в кръг и представено визуално чрез стъпките си, притежава автентична и уникална форма, а тактовият размер е изобразен чрез характерните цветове на костюмите в съответната фолклорна област. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Коледен базар в парк "Марно поле"

01 - 31 декември

Коледният  базар във Велико Търново отваря врати на 1 декември 2017 г. в парк „Марно поле“. Паркът е с празнична украса и атрактивно осветление, а на централната алея са разположени 25 къщички-павилиони за търговска дейност и детски атракцион. В къщичките през целия декември ще се предлагат уникални ръчно изработени подаръци, коледна украса, играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни изделия, кулинарни изкушения, био вина, пелин и месни деликатеси. Още информация тук.

*

Коледни разходки за малчуганите от детските градини

8 - 20 декември

Специални коледни разходки с много изненади за малчуганите от детските градини в община Велико Търново. Децата ще пътуват с шарен коледен автобус до крепостта Царевец, а зад волана ще е самият Дядо Коледа. Главната спирка от разходката за малчуганите ще е Коледния базар в парк „Марно поле“ за да пуснат своите писма с желания до белобрадия старец от Лапландия в Коледната поща. Първата празнична обиколка на Велико Търново ще е на 8 декември за малчуганите от целодневните детските градини „Здравец“ и „Слънце“. Останалите дати вижте тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен десант 2017

до 1 март 

Музеят „Дом на хумора и сатирата“ ще открие новия творчески сезон с традиционното си събитие от есенния културен календар, посветено на изкуството на карикатурата – „Карикатурен десант“. Залите на Веселата къща вече се „окупират“ от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове на творци от цял свят. Посетителите ще могат да разгледат 7 мащабни изложби с над 500 творби на 150 автори. Всички изложби, които ще гостуват в Габрово, можете да видите тук.

***