Как да си направим пикник в Бъкингамския дворец това лято?

  • Как да си направим пикник в Бъкингамския дворец това лято?
    Как да си направим пикник в Бъкингамския дворец това лято?

Ако някога сте си представяли да разгледате градината в Бъкингамския дворец в Англия или бихте се насладили на възможността да организирате пикник в нея, можете да се възползвате от възможността тази година.

Официалната лондонска резиденция на кралица Елизабет за първи път може да бъде изследвана чрез самостоятелни обиколки.

Посетителите все още могат да правят официални обиколки с екскурзовод. Настоящият пейзаж на историческата 39-акрова градина датира от 1820-те години, когато Джордж IV превръща Бъкингамската къща в дворец. Въпреки градското си местоположение, градината е дом на забележителен набор от флора и фауна, включително редки местни растения, които рядко се срещат в Лондон.

Градината е богато местообитание с биоразнообразие, с повече от 1000 дървета и 320 различни диви цветя и треви, а характеристиките включват Розова градина, лятна къща и поляна с диви цветя. Посетителите ще могат свободно да изследват маршрут през градината, който обхваща 156-метровата тревиста граница, чинари, засадени от и наречени на кралица Виктория и принц Алберт, и гледки към острова и през езерото от 3,5 акра. Уникалната възможност да се насладите на пикник на една от тревните площи ще бъде част от посещението.

Как да си направим пикник в Бъкингамския дворец това лято?
Снимка: pixabay

През уикендите през април и май любителите на градината могат да се насладят на спокойствието на градината и да открият нейната история и акценти, като се присъединят към обиколка с екскурзовод. Посетителите ще се насладят на градината през пролетта, с ливадите, покрити с иглики и звънци, и цъфтящи храсти и дървета от мамелия и азалия От май до септември ще бъдат на разположение специални обиколки с екскурзовод на Бъкингамския дворец, а от юли достъпът до градината ще бъде включен в тези посещения.

Екскурзии с екскурзовод в Бъкингамския дворец ще се провеждат през уикендите от 17 април до 16 май 2021 г. Билетите са на цена 21,50 британски лири (29,47 долара) за възрастни. Пролетните обиколки на Бъкингамския дворец ще се провеждат в петък и уикенд от 21 май до 20 юни 2021 г., а билетите са на цена 47,50 британски лири (65,11 долара) за възрастни. Градината в Бъкингамския дворец ще отвори врати от 9 юли до 19 септември, а цените на билетите са 16,50 британски лири (22,62 долара) за възрастни.

Екскурзиите с акценти в градината трябва да бъдат резервирани с основния билет и са на цена от £ 6.50 ($ 8.91) за възрастни. Държавните стаи и градината в Бъкингамския дворец ще работят от 10 юли до 19 септември 2021 г., а билетите са на цена £ 60 (82,24 долара) за възрастни. Резервации можете да направите на уебсайта на Royal Collection Trust тук.