Какво представляват самолетите от бъдещето?

  • Какво представляват самолетите от бъдещето?
    Какво представляват самолетите от бъдещето?

Британската технологична компания представи следващата голяма стъпка в авиационния транспорт.

Тя иска да премахне прозорците от пътническите самолети и да ги замести с органични светодиодни екрани, които са чувствителни на допир.

От компанията планират те да се разпростират по цялата дължина на летателния апарат и да показват гледката отвън през камери, монтирани извън него.

Причината за това е, че прозорците са един от основния и най-голям източник на ненужно тегло в пътническите самолети и затова стените, изработени без тях, ще могат да бъдат по-здрави и много по-тънки.

Разбира се, технологията не е лишена от недостатъци. Така например някои хора се опасяват от количеството светлинно замърсяване в кабината. Панорамната гледка пък едва ли ще улесни онези хора, които се страхуват да летят със самолет.

Какво представляват самолетите от бъдещето?
Снимка: uk-cpi.com


От компанията планират екраните да се разпростират по дължината на самолета и да показват на пътниците света отвън. Също така чрез чувствителните на допир екрани хората ще получават информация за своя полет или ще поръчват на стюардесите и стюардите от продуктите, които се предлагат на борда.

Още едно улеснение на пътниците е, че екраните ще предоставят достъп до интернет и всевъзможно мултимедийно съдържание. И в заключение – от компанията твърдят, че премахването на всички пътнически прозорци ще позволи на самолетите да бъдат изработвани с по-тънки, по-леки и по-здрави стени.