Кан - броени дни преди Международния филмов фестивал

  • Кан - броени дни преди Международния филмов фестивал
    Кан - броени дни преди Международния филмов фестивал

Само броени дни преди 71-вия Международен филмов фестивал в Кан легендарният булевард „Ла Кроазет“ вече очаква звездното жури, актьори и почитатели на седмото изкуство от цял свят.

Тази година за пръв път има промяна в стартовия ден на кинофестивала – вместо в сряда, както повелява традицията, той ще се открие официално във вторник – на 8 май.

Питали ли сте се някога къде нощуват всички световноизвестни кинозвезди, когато отидат в Кан? Със сигурност можем да кажем, че някои предпочитат уединението на луксозните вили по хълмовете, но повечето отсядат на една ръка разстояние от Фестивалния дворец. Той за поредна година е домакин на международното филмово събитие, като за пръв път това се случва през 1982 г.

На легендарния бул. „Ла Кроазет“, където е се намира Фестивалният дворец, се издигат и най-луксозните хотели на Лазурния бряг.

Кан - броени дни преди Международния филмов фестивал


Ако сте си намислили да посетите Международния филмов фестивал в Кан, но още нямате резервирано място, ви препоръчаме да не отсядате в самия град, тъй като цените в този период са изключително завишени. Можете спокойно да правите компания на звездите по време на събитието и да нощувате в някой приятен хотел в Грас, Ница или Антиб и да стигнете до бул. „Ла Кроазет“ в Кан с автобусите, които струват само 1.50 евро. Малко по-скъпа, но доста по-бърза опция е да се придвижите с влак. И все пак, ако държите да сте само в Кан, също няма да сгрешите, тъй като изцяло ще се потопите във филмовата атмосфера – само че удоволствието ще ви излезе доста по-солено.