Коалите - застрашен вид?! Наблюдение на животни на живо!

  • Коалите - застрашен вид?! Наблюдение на животни на живо!
    Коалите - застрашен вид?! Наблюдение на животни на живо!

Коалата може да е най-емблематичният вид в Австралия, но страната обмисля да я постави в застрашен списък, тъй като броят й продължава да спада. Това е един от 28-те вида, които се разглеждат за промяна на статута от австралийското правителство.

Любимите торбести животни бяха номинирани за оценка от природозащитни групи, загрижени за тежкото състояние на вида, особено тъй като най-новите пожари причиниха огромна загуба от поне 5000 коали.

Министърът на околната среда Сусан Лей поиска независимият научен комитет за застрашените видове да завърши своите оценки до октомври 2021 г. и да направи препоръка дали коалите от източното крайбрежие трябва да бъдат включени в списъка на застрашените животни. Оценката на коалите ще се прилага за комбинираните популации на Нов Южен Уелс, Куинсланд и Австралийската столична територия.

Други видове, които се оценяват, включват две влечуги, четири жаби, седем риби, шест бозайници и 12 птици. Коала е единственият вид, номиниран от обществеността за оценка, тъй като останалите са номинирани от комисията. Можете да разгледате пълния списък тук.

Няма по-голяма радост от това да наблюдавате как животните се наслаждават на естествените си местообитания, но в тази цифрова ера широкото използване на уеб камери за диви животни както в естествени, така и в затворени пространства означава, че можете да го направите от вкъщи.

Ето някои от най-добрите уеб камери за диви животни, на които можете да се насладите от удобството на дивана си:

1. Кафявите мечки от Национален парк Катмай

2. Вълци-посланици на Международния център за вълци

Като един от най-неуловимите видове на планетата, наблюдението на вълци чрез уеб камера може да бъде най-надеждният начин да ги видите. Международният център за вълци в Ели, Минесота, е посветен на демистификацията на това историческо животно. Гледайте как тези вълци патрулират на тяхна територия, играят и се хранят чрез висококачествената камера на центъра - но бъдете търпеливи: вълците са умели да се крият и да не бъдат забелязани, дори в заграждение с площ 1,25 акра.

3. Африканско сафари чрез камера на живо

Можете да се насладите на великолепните същества в Южна Африка, като слонове, леопарди и носорози, само чрез камера на живо. Тези камери работят 24/7 и предлагат страхотно качество на изображението, особено през нощта, когато животните са по-активни. 

4. Под морето в Северна Каролина

Ето една камера на живо, която си струва да проверите, независимо от сезона или глобалното ниво на заразяване. Разположена на около 34 мили от нос Страх на Северна Каролина, е подводна камера, разкриваща плътността на живота, плуваща точно под повърхността на Атлантическия океан. Това е отличен начин да видите акулите в най-добрия им вид, без да се налага да влизате във водата, камо ли да напускате къщата.

5. Гигантски панди от Wolong Grove

Тъй като пътуването до Китай е ограничено в обозримо бъдеще, присъствието на гигантски панди онлайн е най-добрият вариант да видите тяхната запазена марка. Дворът на пандата Wolong Grove в природния резерват Wolong Valley предлага безкрайни часове забавление, показвайки играта на тези нежни гиганти, и въпреки че са в плен, те никога не пропускат да се радват.