Кои дестинации набират популярност според Airbnb? (част 2)

  • Кои дестинации набират популярност според Airbnb? (част 2)
    Кои дестинации набират популярност според Airbnb? (част 2)

Нека ви представим кои са най-популярните дестинации според платформата Airbnb.

В списъка по-долу ще можете да видите с колко процента е нараснал броят резервациите към съответното място и с какво привлича туристите:

1. Джохор Бару, Малайзия – растеж на резервациите с 262%

В продължение на дълги години е бил смятан за град, в който цари хаос и не си заслужава посещението. В последно време обаче Джохор Барупреживява истински ренесанс, като днес там можете да откриете различни музеи, храмове и приятни заведения.

2. Леванто, Италия – растеж на резервациите с 313%

Той пленява най-вече с две неща – своите замъци и местоположението си в планината. Сигурно е, че където и да отидете в тази прекрасна средиземноморска държава ще си изкарате прекрасно. Имайте предвид, че градчето става все по-популярна дестинация, така че побързайте да го посетите преди тълпите от туристи.

3. Тайнан, Тайван – растеж на резервациите с 424%

Мястото впечатлява най-вече с вековни храмове и крепости. Сигурни сме, че и вие няма да останете безразлични към него. 

4. Салу, Испания – растеж на резервациите с 463%

Това е един мирен и спокоен курорт в областта Коста Дорада. Намира се южно от Тарагона. Той разполага с множество тематични паркове, което го прави идеално място за семействата с малки деца. Като бонус близо до него е прекрасната Барселона.

5. Ла Сиота, Франция – растеж на резервациите с 675%

Това е един романтичен град на Лазурния бряг в красива Франция. Ако сте почитатели на киното, можете да се отбиете в “Eden” – едно от най-старите действащи кина в целия свят.