Кои са известните забележителности, които имат двойници? (част 3)

  • Кои са известните забележителности, които имат двойници? (част 3)
    Кои са известните забележителности, които имат двойници? (част 3)

Днес сме ви подготвили няколко популярни дестинации и техните двойници. 

Ето ги и тях:

1. Статуята на свободата в САЩ и копието на статуятата на свободата в Япония

Статуята на свободата е подарък от французите за САЩ и е построена през 1886 г. Повече от 4 млн. туристи годишно посещават тази известна забележителност на Америка. Цената на входния билет за възрастни е около 23 долара. Почти пълно архитектурно копие се намира от другата страна на земята, на остров Одайба в Токийския залив. То е 4 пъти по-малко от оригинала и броят на туристите там далеч не е толкова голям.

2. Карлови Вари в Чехия и Роза Хутор в Русия

Карлови Вари е уникален спа град, който е известен по целия свят със своите лечебни курорти, като прекрасната му комбинация от чист въздух и цветна архитектура привлича стотици хиляди туристи през цялата година. Можете обаче да посетите също толкова живописно място, което може да се счита за аналог – ски курорта Роза Хутор, разположен на брега на река Мзимта, като всяка година той се посещава от все повече хора.

3. Пътят на великаните в Северна Ирландия и Нос Столбчати в Русия

Пътят на великаните е необичайна природна структура под формата на 40 000 базалтови колони, чиято височина достига 12 м. Винаги има изобилие от хора, които искат да си направят снимка тук, така че не бива да се надявате на пълно уединение. Достоен заместител на тази атракция може да бъде намерен в Русия, а именно на Нос Столбчати. Руският колега може да се похвали с ясно предимство и височината на колоните достига 50 м.

4. Биг Бен в Англия, Великобритания и Кулата на мира в Канада

Всъщност Биг Бен е часовниковата кула на Уестминстърския дворец, но малко известен факт е, че от 2012 г. сградата е официално преименувана на Елизабетската кула. За съжаление към днешна дата кулата все още е в процес на реставрация и екскурзии временно не се предлагат. На другия край на планетата в канадската столица Отава, можете да видите също толкова грандиозна структура – Кулата на мира, която е част от сградата на парламента. Именно това е и кулата, която е изобразена на канадската банкнота от 20 долара.

5. Стоунхендж в Англия, Великобритания и Каланиш в Шотландия, Великобритания

Стоунхендж е една от най-известните забележителности не само във Великобритания, но и по целия свят. Всяка година над 800 000 туристи идват да видят древната каменна структура, която е свързана с много легенди и мистерии. За да посетите мястото, ще са ви нужни 26 евро за вход. Не по-малко загадъчно, но много по-малко известно място се намира в град Каланиш в Шотландия, като него можете да посетите абсолютно безплатно. Освен това няма огради, можете да докоснете с ръка камъните, които са на около 5000 години.