Красивите Градини до залива в Сингапур

  • Красивите Градини до залива в Сингапур
    Красивите Градини до залива в Сингапур

Нека се пренесем на едно красиво и иновативно място – Градините до залива в Сингапур.

Паркът е сравнително ново творение и се намира на Марина Бей. Той е разделен е на 3 части – централна, източна и южна, като територията му възлиза на 101 хка.

В южната част се разполагат растения от различните климатични области. Интересен факт е, че те обединяват всички етнически групи в Сингапур – китайска, малайска, индийска, както и гигантските дървета. В източната му частпък се намират атракции, които се грижат за отличното настроение на посетителите – Градина на храната, Арена за водни спортове и Водна градина

Централната част, от своя страна, свързва другите две. Там се намират може би най-характерната за парка забележителност – гигантските дървета, а мястото, където са разположени е известно като Градините на супердърветата. Те представляват 18 растения, високи между 25 и 50 м. Дърветата са част от проект за създаване на изкуствена гора, която ще пречиства въздуха, ще събира дъждовна вода и ще генерира слънчевата енергия.

Красивите Градини до залива в Сингапур

Всяко дърво се състои от стоманено стъбло, ядро от бетон, покривна част и озеленителни панели, в които са засадени 163 000 растения от 200 вида. Може да видите Супердърветата в най-различни цветове. Две от тези, с височина 42 м, са свързани със 128-метрова алея, която се извисява на 22 м, точно на върха на най-високото им заведение. Това определено е гледка, която си заслужавада наблюдават, докато хапвате например.

В частта на парка, чието име е Суперхората, пък има 12 екодървета гиганти, а другите 6 са пръснати из парка. Когато се стъмни става изключително красиво – тогава можете да се насладите на уникално светлинно шоу и дива музика.