Останете на топло през този празничен сезон с тази уютнa рецепта за горещ шоколад.
Със захлаждането на времето, желанието да се сгушиш на дивана с любим човек и чаша горещ шоколад става все по-силно?
Да, можете да отворите набързо един от прахообразните пакети и да го залеете в някоя чаша с гореща вода, но освен че не е забавно и е нездравословно е съвсем далеч от представата за истински вкусен коледен шоколад.
Ето и нашето предложение:
Съставки:
3 ванилови зърна
9 чаши пълномаслено мляко
2-3 / 4 чаши сметана
4/5 кубчета черен шоколад
1/2 чаша Нутела
2 супени лъжици кафява захар
1 супена лъжица ванилова захар
1/4 чаена лъжичка сол
3/4 чаша лешников ликьор
1/4 чаша накълцани лешници
Канелени пръчици, по желание
Указания:
Разделете ваниловите зърна на две по дължина.
С остър нож изстържете зърната, за да отстраните семената. Оставете семена настрана.
В голяма тенджера загрейте млякото и 3/4 чаша сметана на умерен огън, докато сместа заври.
Накълцайте шоколада.
В голяма топлоустойчива купа комбинирайте нарязания шоколад, Nutella, захар, сол и ванилията.
Изсипете топлата млечна смес върху шоколадовата смес.
Оставете да престои 1 минута.
Междувременно разбийте останалата сметана и настържете останалия шоколад. Разбийте до получаване на хомогенна и гладка смес; разбъркайте с ликьора.
Сервирайте с разбита сметана, настъргания черен шоколад и накълцани лешници. По желание украсете с пръчка канела.
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!